Tarifele la Cimitirul „Eternitatea” din Roman au fost majorate cu 25%

HomeSocial

Tarifele la Cimitirul „Eternitatea” din Roman au fost majorate cu 25%

 

Tarifele pentru concesionări și servicii funerare practicate în Cimitirul „Eternitatea” din Roman au fost majorate, începând cu data de 1 august. Decizia a fost luată prin hotărâre a Consiliului Local Roman, adoptată în ședința de luni, 31 iulie, cu votul consilierilor PNL, cei șase consilieri locali PSD votând împotriva majorării. Ultima majorare a tarifelor din cimitir a fost făcută în martie 2013, majorarea operată la acea dată fiind de 16%.

Fără o dezbatere publică asupra măririi tarifelor din cimitir și cu supunerea dezbaterii proiectului în consiliul local, conducerea Primăriei Municipiului Roman a reușit contraperformanța ca la mijlocul unui an să mărească taxele. În mod normal, un astfel de proiect de hotărâre necesită o dezbatere prealabilă, așa cum administrația locală a făcut la începutul anului pe tema bugetului. Pe nepusă masă, consilierii s-au trezit cu proiectul în față, iar cum majoritatea este deținută de către PNL, nu a fost nicio problemă pentru ca proiectul să treacă. Toți cei șase consilieri PSD au votat „împotrivă”, dar celelalte 13 voturi „pentru” de la PNL au condus la adoptarea proiectului de hotărâre și majorarea tarifelor.

Interesant este cum văd reprezentanții administrației locale și ai societății Locato echitatea măsurii și șansele egale ale cetățenilor, când unii și-au plătit taxele la tariful de la început de an, iar alții, la fel de corecți, au de achitat tarife cu 25% mai mari.

„Concesionarul Serviciului de administrare a cimitirelor din Municipiul Roman, respectiv SC Municipal Locato Serv SA Roman, solicită ajustarea tarifelor aprobate prin aprobate prin HCL nr. 27 din 28.02.2013, privind aprobarea tarifelor pentru concesionări, servicii şi taxe, anexa 1. (…) Tarifele propuse spre aprobare sunt rezultatul majorării tarifelor în vigoare cu 25%, în principal motivat de creșterea salariului minim pe economie la 1.450 lei și în conformitate cu prevederile Legii nr.227/2015, privind Codul fiscal”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care a fost adoptat în ședința de luni, 31 iulie.

Hotărârea menționează că se acordă o reducere de 50% la tarifele de înmormântare persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: provin din familii al căror venit net lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 500 lei de și nu deţin asociaţii familiare (AF, PF) sau sunt asociaţi /acţionari în societăţi comerciale şi nu realizează venituri din alte surse.

De asemenea, accesul maşinilor funerare se poate realiza şi pe bază de abonament, societatea care administrează cimitirul putând negocia un preţ cu până la 25% mai mic. La solicitarea persoanelor îndreptuite, administratorul poate încheia convenţii trimestriale / anuale / multianuale de întreținere a mormintelor şi prestarea de servicii conforme ritualurilor specifice evenimentelor / sărbătorilor religioase negociind tariful în funcţie de solicitări. Pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, tarifele practicate se majorează cu 50%.

Noile tarife pentru concesionări și servicii funerare practicate în Cimitirul „Eternitatea”:

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Ne intrebam? dar oare noua pensionarilor,tot cu 25% ne-au crescut pensiile,de au pus astfel de preturi???In ziua de azi este greu sa si mori,numai cati bani iti trebuie sa poti fi inmormantat.Vai de noi ,romanii ce am ajuns!!!

  • Poate da Domnul (de sus!) si ,,testeaza” noile tarife domnii …de jos (cei care au initiat si votat !)
    PS Asa rasplateste Primarele votul acordat de romascani ??!!!