Prima paginăSocial

Târg de joburi pentru absolvenţi

Dimensiune text

Daniel Chirilă, director executiv al AJOFM Neamţ

Daniel Chirilă, director executiv al AJOFM Neamţ

Vineri, 27 septembrie, are loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Sunt aşteptaţi să participe peste 500 de absolvenţi şi 30 de angajatori.

Sute de absolvenţi fără serviciu sunt aşteptaţi la o întâlnire faţă în faţă cu angajatorii, vineri, 27 septembrie. Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Roman organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Evenimentul va avea loc la Cercul Militar, începând cu ora 9. Inspectorii ALOFM Roman au contactat deja 151 de agenţi economici din Roman şi din zona Romanului, 30 dintre aceştia confirmând participarea. „Suntem siguri că numărul agenţilor economici prezenţi la târg va fi mai mare. Din experienţa burselor anterioare, ştim că unii dintre agenţi interesaţi să angajeze absolvenţi se prezintă direct la bursă”, a spus Daniel Chirilă, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ.

Oferta adresată absolvenţilor este de 164 de locuri de muncă, cele mai multe adresate celor cu studii medii. 41 de locuri de muncă sunt în industrie, din care cele mai multe sunt în industria confecţiilor, 24 în domeniul serviciilor, 17 în construcţii. Se mai caută vulcanizatori, manichiuristă, spălător de maşini, coafor, secretară, agent de servicii, tehnician analist. Absolvenţii de studii superioare pot opta pentru inginer de sistem informatic, analist financiar, inginer proiectare mobilă sau inginer mecanic. În evidenţele ALOFM Roman sunt înregistraţi 564 de absolvenţi ai unei forme de învăţământ, din promoţia 2013, care au primit invitaţie pentru a fi prezenţi la târg. 472 dintre aceştia sunt absolvenţi  de liceu, 29 au terminat o şcoală postliceală, iar 62 au terminat o instituţie de învăţământ superior. „Vom fi prezenţi la bursă cu standuri de informare care să vină atât în sprijinul angajatorilor, cât şi al absolvenţilor. Va exista un stand EURES, informativ, în legătură cu posibilităţile de angajare în străinătate, un stand de consiliere, menit să-i ajute pe absolvenţi să aleagă meserii căutate pe piaţa muncii şi în conformitate cu pregătirea şi cu abilităţile lor, şi un stand adresat angajatorilor, care pot afla mai multe despre subvenţiile pe care le pot primi de la bugetul de stat dacă angajează absolvenţi. Până în acest moment au fost acordate 18 subvenţii pentru angajarea de absolvenţi şi avem în continuare fonduri la acest capitol”, a spus directorul executiv Daniel Chirilă.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Buna ziua,

  Intrebam public daca ziarele si site-urile din Judetul Neamt, daca ziarele si site-urile din Romania
  vor publica in ziarele si site-urile dumnealor nu doar / numai ANUNTUL ci si
  LISTA POSTURILOR oferite la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, din data de 27 septembrie 2013?

  Multumim anticipat pentru publicarea
  in mod democratic intr-o democratie a LISTELOR POSTURILOR oferite la Bursele Locurilor de Munca.

  Multumim anticipat pentru sustinerea acestei initiative nationale rezultata din raspunsul pozitiv la intrebare.

  DATA1: 10:22 26.09.2013
  DATAn: 10:29 26.09.2013
  EXP.: Grupul ™ Timisesti