Tânăr din Oniceni depistat de polițiști în timp ce recolta ilegal trufe

HomeActualitate

Tânăr din Oniceni depistat de polițiști în timp ce recolta ilegal trufe

 

 

Miercuri, 11 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Stăniţa împreună cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Roman au acţionat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 171/2010 republicată.

Astfel, în pădurea „Poiana Ţepăriei”, din Stănița, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, a fost depistat un tânăr, de 28 de ani, din Oniceni, care recolta trufe, fără să dețină autorizație, cu ajutorul a patru câini dresați din rasa Lagotto Romangnolo. Polițiștii au găsit asupra acestuia cantitatea de 2,4 kilograme de trufe negre, care a fost confiscată și predată lucrătorilor silvici. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010R, cu 2.000 de lei amendă.

„Aducem în atenție opiniei publice prevederile articolului 17, litera c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, conform căreia constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 până la 5.000 de lei recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului și/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu articolul 58, alineatul (5), din Legea 46/2008 R, recoltarea și/sau achiziționarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier național se fac/se face pe baza autorizațiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucțiunilor aprobate prin ordin al autorității publice centrale care răspunde de silvicultura, precum și pe baza autorizației de recoltare/achiziționare emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului. În cazul fondului forestier care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizațiile prevăzute la alineatul (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Un caz asemănător s-a petrecut la finalul lunii iunie în zona localității Doljești, când poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Doljeşti, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Roman, au depistat în pădurea „Durdura”, din Doljeşti, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, doi bărbaţi, din Hunedoara, de 42 şi 35 de ani, care recoltau trufe fără să deţină autorizaţie, cu ajutorul a şase câini dresaţi din rasa Lagotto Romangnolo. Poliţiştii au găsit asupra lor patru kilograme de trufe negre, care au fost confiscate şi predate lucrătorilor silvici.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Eu eu 4 ani ago

    Dar pe aceia ce au taiat ilegal padurea de ce nu ii prinde???

  • Vasilache 4 ani ago

    dupa legile justitei din Romania, omuletul cu trufele ar trebui judecat + condamnat la inchisoare si aia care taie ilegal padurea de niste zeci de ani ar trebui achitati si pe deasupra despagubiti!!! vai de tara noastra!!!

  • mihai 4 ani ago

    Voi aprecia astfel de actiuni in care unui amarastean i s-a aplicat legea atunci cand harnica politie romana va depista si baga la zdup toti hotii de lemne (mai ales dintr-o etnie asiatica) si toti proprietarii de masini de teren sau alte tipuri de rable neinmatriculate care circula nestingehriti pe drumurile din comunele mai laturalnice fata de E85 si alte drumuri principale si care, daca dau peste tine, nu au nici asigurare, evident.