Prima paginăActualitate

Tânăr din comuna Doljești, în arest la domiciliu după ce a fost prins băut și fără permis conducând o mașină neînmatriculată

Tânăr din comuna Doljești, în arest la domiciliu după ce a fost prins băut și fără permis conducând o mașină neînmatriculată

Dimensiune text

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani conducând un autoturism fără a avea montate plăcute cu numărul de înmatriculare, fără permis de conducere și sub influența alcoolului, iar față de acesta a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, informează IPJ Neamț.

Vineri, 18 iunie, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din satul Buhonca, din communa Doljești, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Doljești, fără a avea montate plăcute cu numărul de înmatriculare. Conform IPJ Neamț, întrucât tânărul emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,4 mg/alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„Tânărul mai este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, acesta fiind depistat la data de 11 iunie în timp ce conducea un autoturism fără a avea acest drept. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Faţă de persoana în cauză, la data de 19 iunie s-a luat măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

„Respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…). Ia faţă de inculpatul Ene Narcis-Gabriel, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de: conducere a unui vehicul fără permis de conducere (…) (comisă la data de 11 iunie 2021), conducere a unui vehicul fără permis de conducere (…) (comisă la data de 18 iunie 2021), punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat (ale cărui plăcuţe cu nr. de înmatriculare au fost retrase) (…) (comisă la data de 18 iunie 2021), conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, (…) (comisă la data de 18 iunie 2021), (…) măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19 iunie 2021 şi până la data de 18 iulie 2021. (…) Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza şi de a se supune oricăror eventuale alte restricţii stabilite de acesta (…). Executorie (…) . Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare (…)”, se arată în încheierea dispusă vineri de Judecătoria Roman.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0