Tânăr căutat de polițiști, bănuit că a retras bani dintr-un bancomat din Roman cu un card care nu îi aparținea

HomeActualitate

Tânăr căutat de polițiști, bănuit că a retras bani dintr-un bancomat din Roman cu un card care nu îi aparținea

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț solicită sprijinul cetățenilor în vederea identificării unei persoane, de sex masculin, bănuite de comiterea  infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

„După vizualizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 22 mai 2020, persoana în cauză ar fi folosit cardul bancar al persoanei vătămate și ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere a unor sume de bani dintr-un bancomat din municipiului Roman, fără consimțământul beneficiarului. De asemenea, ar fi efectuat operațiuni de plată la diferite societăți comerciale, în valoare de 4.000 de lei. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost surprinsă de camerele video amplasate în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Oricine poate oferi informații care pot conduce la identificarea persoanei din imagini este rugat să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112.

 

Foto: IPJ Neamț

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Vasile 2 ani ago

    Bine era dacă ar fi fost cardul lui DLLeoreanulll.