Home

Tabără de baseball şi softball la Alexandria

Romanul şi Gherăeştiul participă la această acţiune de iniţiere şi selecţie cu 48 de copii, însoţiţi de Marcel Arcana şi Sebastian Blaj.

„Eu vreau să joc baseball şi sotfball” se numeşte proiectul pus în practică la Alexandria (Teleorman), la care participă circa 200 de copii, cu vârste cuprinse între opt şi zece ani, din toată ţara şi care se află în derulare de la începutul lunii noiembrie. Romanul şi Gherăeştiul sunt consistent reprezentate: 48 de copii, 14 de la Liceul cu Program Sportiv Roman şi 34 de la Școala Gherăeşti, 16 fete şi 18 băieţi. „Este vorba de un proiect al Federaţiei Române de Baseball şi Softball (FRBS), cu sprijin financiar din partea Ministerului Tineretului şi Sporturilor. Acţiunea se va încheia în 17 noiembrie şi are ca scop selecţionarea de copii cu aptitudini pentru practicarea baseball-ului şi softball-ului. Colegul meu de la club, Marcel Arcana, a făcut selecţie pentru grupele de începători de şcolile din Roman şi din împrejurimi”, a spus Marius Țocu, antrenor coordonator al grupelor de baseball şi softball de la LPS Roman, vicepreşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul FRBS.

„Eu vreau să joc baseball şi softball” este parte a programului „Pierre de Coubertin”. Prima săptămână a proiectului, 1 – 7 noiembrie 2013, a fost organizată ca o tabără, denumită „Invincibilii”, de care s-au bucurat copii de la cluburile sportive afiliate Federaţiei Române de Baseball şi Softball, precum: CSȘ Călăraşi, LPS Roman, CSȘ Botoşani, CSȘ Tîrgu Neamt, CS Biruinţa Gherăeşti, CS Atletico Alexandria şi CS Angels Bucureşti.baseball02

„Cei mai buni 45 de copii vor rămâne în pregătire centralizată încă zece zile. Vor fi pregătiri supervizate de un jucător profesionist din Italia. Până acum, Romanul şi Gherăeştiul s-au descurcat bine. Aşteptăm confirmarea. În ce ne priveşte, avem câte două antrenamente, zilnic. Timpul rămas în afara somnului îl umplem cu excursii, plimbări, vizite la monumente, toate pentru liniştea copiilor. Programul este foarte bine stabilit. Acum mergem la antrenament”, a spus Marcel Arcana, delegatul Liceului cu Program Sportiv Roman în tabăra de selecţie de la Alexandria, acolo unde îl are alături şi pe profesorul Sebastian Blaj, de la Școala Gherăeşti.

„Ne-am atins obiectivul”

Echipele de la Liceul cu Program Sportiv Roman, alcătuite cu preponderenţă din jucători cu experienţă în oină, de la Gherăeşti, au adunat în 2013: două medalii de aur la softball junioare III (antrenor Sebastian Blaj) şi baseball, juniori III (antrenori Mihai Blaj şi Ioan Popa), două medalii de argint la baseball juniori II şi I (antrenor Marius Țocu). Se adaugă medalia de argint de la naţionalele seniorilor. „La juniori II ne propusesem câştigarea titlului. Mulţi dintre componenţii echipei erau angrenaţi şi în campionatul naţional de oină, în acelaşi timp. A fost un an bun, cu îndeplinirea celor propuse. La juniorii mici a fost foarte bine, ceea ce dă încredere pentru viitor. La juniorii mari am realizat, cu succes, un schimb de generaţii, astfel că ne aşteptăm să urcăm pe prima treaptă a podiumului la anul sau în maximum doi ani. Sezonul competiţional de baseball este pe sfârşite. Mai avem un turneu final de campionat naţional, în sală, la juniori III, în decembrie. Sunt mulţumit de ceea ce am realizat în acest an. Ne-am atins obiectivul”, a afirmat Marius Țocu.

Comentarii

WORDPRESS: 0