Prima paginăActualitate

Sute de voluntari s-au înscris în campania de plantare „Prețuiește viața, prețuiește natura”

Sute de voluntari s-au înscris în campania de plantare „Prețuiește viața, prețuiește natura”

Dimensiune text

 

Sute de voluntari s-au înscris la campania „Prețuiește viața, prețuiește natura”, derulată de Fundația „Episcop Melchisedec” și Primăria Roman, ce-și propune plantarea a 5.000 de puieți de molid, primiți ca donație de la Direcția Silvică Bacău, prin intermediul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Feedback-ul primit din partea romașcanilor a fost peste așteptări, spun autoritățile, existând înscrieri atât din partea unor persoane fizice, cât și din partea unor organizații sau societăți comerciale care vor, în sistem de voluntariat, să planteze molizii. Un ajutor semnificativ vine din partea elevilor unităților de învățământ, precum și din partea Asociației Mușatinii și People to People.

„Joi, 6 aprilie, la ora 8.00, în curtea Fundaţiei «Episcop Melchisedec» are lor reunirea tuturor voluntarilor care s-au înscris la campania de plantare a 5.000 de puieţi de molid, donaţi de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Campania «Preţuieşte viaţa, preţuieşte natura» se desfăşoară în perioada 6-8 aprilie. La această acţiune, pe lângă răspunsul pozitiv primit din partea unităţilor de învăţământ, alte câteva zeci de voluntari şi-au manifestat dorinţa de a participa. Conducerea Primăriei municipiului Roman le mulţumeşte tuturor celor care au înţeles importanţa acestei acţiuni şi s-au oferit să participe voluntar. Molizii vor fi plantaţi pe aliniamentele străzilor Smirodava, Profesor Dumitru Mărtinaş, Alexandru cel Bun – Victor Hugo, pe Artera Roman Vest, pe Artera Roman Est, de-a lungul gardului din Complexul de Agrement «Moldova» şi în Parcul Municipal”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

În această primăvară, alți 3.100 de puieți din speciile tei și mesteacăn au fost plantați în mai multe zone ale orașului. Și jurnaliștii romașcani au răspuns pozitiv invitației făcute de conducerea Primăriei Roman de a planta un arbore. Cei zece puieți de mesteacăn plantați în urmă cu două săptămâni în părculețul de la Muzeul de Artă au și „prins rădăcini”, fiind acum înmuguriți.

De precizat este faptul că molizii care se vor planta în cadrul acestei campanii vor trebui să fie tăiați peste 15-20 de ani, deoarece ajung la durata maximă de viață. Molidul este o specie de arbore ce se dezvoltă foarte repede, ale cărui înrădăcinare este trasantă, de aceea suferă des doborâturi de vânt.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0