Sute de șoferi sancționați săptămâna trecută, cei mai mulți din cauza vitezei

HomeNeamt

Sute de șoferi sancționați săptămâna trecută, cei mai mulți din cauza vitezei

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat, în perioada 21-27 august, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru prevenirea accidentelor rutiere din județ, informează IPJ Neamț. Cei 126 de polițiști rutieri și de ordine publică participanți au acționat cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost constatate 528 de contravenții, 305 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 166 pentru abateri săvârșite de pietoni sau bicicliști, 29 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 25 pentru neacordare de prioritate autovehiculelor sau pietonilor și trei contravenții pentru alte abateri de la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 33 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 29 de permise pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 25 pentru neacordare de prioritate autovehiculelor sau pietonilor, iar alte trei permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea unor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce. Pe parcursul activității, polițiștii au constatat 19 infracțiuni, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0