Prima paginăActualitate

Sute de polițiști și jandarmi, în controale la restaurante. Au fost aplicate zeci de sancțiuni

Sute de polițiști și jandarmi, în controale la restaurante. Au fost aplicate zeci de sancțiuni

Dimensiune text

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 09 iulie, 173 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

”În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 83 de societăți comerciale, 61 la restaurante/terase/autoservire/fastfood-uri/foodstreet/alte medii de interes, 22 de verificări în cadrul mijloacelor de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc, total mijloace de transport verificate, din care: 32 mijloace de transport public în comun și 37 alte mijloace de transport, precum și 138 persoane legitimate, verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 sancțiuni aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 1 sancțiune contravențională conform Legii nr. 61/1991în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 3.500 de lei. În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea constientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0