Prima paginăTimp liber

Surprizele verii pentru romașcani: Festivalul dacilor din Moldova, picnicuri în Parc, petreceri cu spumă în Ștrand și caravana filmelor TIFF

Surprizele verii pentru romașcani: Festivalul dacilor din Moldova, picnicuri în Parc, petreceri cu spumă în Ștrand și caravana filmelor TIFF

Dimensiune text

 

 

Lunile de vară vin cu noi surprize pentru romașcani, activități pentru timp liber și vacanță pentru lunile iulie și august, după cum au anunțat joi, 21 iunie, reprezentanții municipalității.

Astfel, la fel ca și anul trecut, vor fi organizate picnicuri în Parc și petreceri la Ștrand, programate atât în luna iulie, cât și în august, pentru ca de ele să se bucure și cei care vin din străinătate. Primul picnic în Parc este programat duminică, pe 1 iulie. Pe 13 iulie, va fi organizată o petrecere în Ștrand, cu muzică bună, surprize pentru cei mici, mișcare în aer liber și baie de spumă pentru toate vârstele.

Caravana TIFF nu va ocoli Romanul nici anul acesta, când, pe 17 și 18 iulie, filmele vor putea fi urmărite în parcarea din Piața „Roman Vodă”. De asemenea, pe parcursul lunii lui Cuptor, Romanul va găzdui o nouă ediție a proiectului GROW, destinat tinerilor care vor să-și maximizeze cunoștințele și să deprindă abilități de comunicare și dezvoltare personală și profesională.

„De când am preluat mandatul de primar, mi-am propus să mă implic și în proiecte ce țin de asigurarea de activități de relaxare, socializare și divertisment pentru comunitate, pentru că eu consider că trebuie să ne oferim și noi sprijinul, pentru ca tinerii, și nu numai, să aibă parte de manifestări cât mai interesante pe parcursul sezonului estival. Pentru următoarele două luni, am pregătit mai multe activități ce sper eu să ne aducă mai aproape, să ne cunoaștem mai bine, să dezvoltăm spiritul de unitate ce ne reprezintă ca români, ca romașcani”, a transmis primarul Lucian Micu.

Pe lângă tradiționalul bâlci anual, la finele lunii iulie Romanul va găzdui, în Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”, o nouă ediție a Tunning Fest, eveniment care anul trecut a avut succes în rândul celor pasionați de mașini.

„Luna iulie mai vine cu o surpriză, una inedită, la care am cugetat ceva timp înainte de a accepta, fiind vorba de o implicare importantă a administrației, dar și activități ce ne întorc în vremurile din trecut, care poate nu mai sunt gustate de generația actuală, deși cred că o curiozitate este firească. Anul acesta, fiind Centenarul, am primit tot felul de propuneri de la asociații care vor să marcheze evenimentul. Cea primită de la Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova este de departe cea mai interesantă, deoarece își propune să le aducă romașcanilor un eveniment cultural-artistic, ce începe de vineri, 6 iulie, și se încheie duminică, 8 iulie, în care putem rememora aspecte din istoria strămoșilor noștri pe aceste meleaguri. Proiectul este unul ambițios și cu care nu am mai fost obișnuiți, dar cred că merită să deschidem și porțile Romanului către un festival care implică participarea a peste 200 de «artiști» ce vor să ne transpună în timp, în epoca domnițelor și a crailor, în artele de război, în talentul și dibăcia strămoșilor. Plus că putem pune în valoare o zonă la fel de frumoasă, cea a naturii din Kartodrom. După analize de câteva luni, am ajuns la concluzia că romașcanii merită să se bucure de un astfel de festival ce s-a desfășurat și în alte orașe și a fost apreciat. Sper să fie la fel și la Roman”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0