Prima paginăSocial

Surpriză în prag de sărbători pentru vârstnicii de la „Complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap” din Roman

Surpriză în prag de sărbători pentru vârstnicii de la „Complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap” din Roman

Dimensiune text

 

Elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman au mers miercuri, 11 decembrie, la colindat la bătrânii aflaţi în „Complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap” din Roman. Bătrânii, mulţi dintre ei imobilizaţi la pat sau în fotolii rulante, au primit din partea tinerilor colinde, zâmbete și daruri.

Activitatea s-a intitulat „Învaţă să dăruieşti!” şi a mobilizat elevi din clasele a IX-a C, a IX-a G, a XI-a A, XI-a D, a XI-a E, a XI-a F, a XII-a A, a şi a XII-a B, coordonaţi de profesorii Mirela Constantinescu, Lămîiţa Iliescu, Eva Netedu, Doina Ungureanu, Genoveva Bordeianu, Mariana Vacaru, Simona Aldea și Gabriela Apostol. Activitatea face parte dintr-un proiect educațional mai amplu, intitulat „Ne pasă de semenii noştri… ”, care are drept scop implicarea elevilor în activităţi de voluntariat şi de caritate, care să contribuie la binele comunitar şi să creeze anumite legături care să conducă la o responsabilizare mai mare a elevilor.

„Prin acest proiect, ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană, elevii fiind alături de cei singuri, bolnavi sau abandonați. Este perioada în care mulți dintre noi alegem să împărțim bucurie – atât celor dragi, cât și oamenilor pe care nu îi știm, dar care au fost greu încercați de soartă. Elevii au fost dornici să se implice în această  activitate, ştiind că prezenţa lor va aduce fericire altor persoane, care ar putea fi bunicii lor. Bătrânii i-au primit cu drag și, astfel, și-au amintit de vremurile în care, în prag de sărbători, aveau familia aproape. Nevoile acestor oameni sunt mari şi de aceea, te simți de două ori mai împlinit sufletește atunci când poți aduce bucurie bătrânilor internaţi aici”, a precizat profesor Simona Aldea, coordonatoarea proiectului.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0