Home

„Sunt mulțumit de rezultate, nu de joc”

Declarația îi aparține lui Ioan Holban, antrenorul echipei feminine de handbal, juniori II, a Liceului cu Program Sportiv Roman (foto), cea care ocupă locul I în grupă. Afirmația a fost făcută după alte cinci victorii din tot atâtea posibile la turneul de la Târgu Neamț. Ioan Holban, cel care a promovat HCM Roman în Liga Națională, spune că nu umblă cu jumătăți de măsură.

 

 

Handbalistele de la grupa juniori II, ale Liceului cu Program Sportiv Roman, alcătuiesc echipa, pregătită de profesorul Ioan Holban, care ocupă locul I în seria B a campionatului național. Au învins în toate partidele disputate în precedentele trei turnee, adică de 15 ori din tot atâtea posibilități. După turneul al doilea, erau pe locul secund, în urma echipei din Buhuși. A urmat turneul al treilea, de la Roman, au făcut scor cu lidera de atunci, prin golurile marcate de Liță (8), Vartic (8), Roșca (6), Dima (6), Enea (4), Balint (2).

handbal junioare 1203„Acum s-a demonstrat care este valoarea noastră. Am jucat aproape de ceea ce ar trebui. Dacă nu ar fi fost și greșeli, diferența de scor ar fi fost și mai mare”, a afirmat, în acel moment, Ioan Holban. Turneul al patrulea, de la Piatra Neamț, a confirmat că vorbele lui Holban au acoperire în practică, cel puțin prin prisma rezultatelor înregistrate, cinci victorii din tot atâtea posibile, iar LPS Roman a urcat pe poziția I. Și-a păstrat-o și în urma penultimului turneu din grupă, de la Târgu Neamț, de la sfârșitul săptămânii trecute, în care a învins tot de cinci ori: 26-23 cu LPS Piatra Neamț, 28-24 cu CSȘ Bacău, 21-17 cu LPS Buzău, 20-15 cu HC Buhuși, a doua clasată.

Lotul LPS Roman: Ana Suceu, Corina Martin, Diana Amăriuței, Diana Căruntu, Ramona Sandu, Andreea Ungureanu, Bianca Enea, Alina Dima, Loredana Vartic, Ana Maria Cazacu, Raluca Balint, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Anca Oancea, Alexandra Mârț, Anca Marian.

 

„Când mă uit în oglindă, să nu-mi fie rușine”

 

Antrenorul Ioan Holban vrea mai mult. Vrea handbal, nu poziție bună în clasament: „Ne-am propus un obiectiv, acela al calificării în faza următoare a competiției, a turneelor semifinale, pe care l-am realizat. Sunt mulțumit de rezultate, dar nu și de jocul echipei. Ca antrenor, nu sunt mulțumit. Obiectivul meu principal este ca, atunci când mă uit în oglindă, să nu-mi fie rușine de mine. La mine nu există jumătăți de măsură. Nu sunt mulțumit de felul în care au jucat elevele mele. Eu vreau altceva. Să jucăm foarte bine tot timpul”.

 

Turneul următor va avea loc în mai

 

Federația Română de Handbal a stabilit ca turneul următor să aibă loc în mai, adică peste două luni și imediat înaintea turneelor semifinale. Până acum, turneele din grupe se desfășurau la un interval de o lună. „Îți planifici din timp ce ai de făcut. Cui i-ar conveni să i se schimbe programul? Turneul semifinal este programat la o săptămână după încheierea fazei grupelor. Sunt două chestii diferite”, spune Ioan Holban, cel care a promovat HCM Roman în Liga Națională.

LPS Roman, echipa de junioare II, este calificată în faza turneelor semifinale, indiferent de rezultatele din ultimul turneu înregistrate între echipele din grupa B a campionatului național. LPS Roman este pe primul loc în clasament, cu 45 de puncte, trei mai mult decât are a doua clasată și la diferență foarte mare de a treia.

Romanul are echipă care să ajungă la turneul final. Căpitanul echipei, Rebeca Roșca, spunea, înainte de turneul de acasă al echipei sale: „Obiectivul nostru în acest an este calificarea la turneul final”. Odată ajunsă acolo, echipa romașcană va fi una dintre candidatele la medalie.

Comentarii

WORDPRESS: 0