Prima paginăSocialEducatie

Sunt deştepţi, sunt harnici şi talentaţi şi merită sprijin pentru a reuşi în viaţă (XV)

Dimensiune text

Proiectul burselor Marsat, un parteneriat derulat de SC Marsat împreună cu Ziarul de Roman, pornește din nou la drum. Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes prin acordarea unor burse școlare în valoare de câte 1.000 de lei pe semestru, pentru zece tineri, pe perioada anului școlar 2014 – 2015. Pentru desemnarea celor zece bursieri a fost deschisă o nouă procedură de selecție, pentru care s-au înscris atât elevi care au mai beneficiat de acest sprijin cât și orice alt elev care a îndeplinit condițiile impuse de organizatori: venituri mici, cel puțin media 8,50 și dorința de autodepășire. Vă prezentăm în continuare poveștile tinerilor care intră în acest an în cursa pentru obținerea unei burse Marsat. 

“Îmi place să ajut oamenii”

Alexandra Varea este elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Este fata pe care o cunosc aproape toţi colegii de şcoală şi toţi profesorii, pentru că, încă din clasa a IX-a, Alexandra s-a impus ca una din cele mai bune eleve din generaţia sa, implicându-se, de asemenea, în toate activităţile extraşcolare care i-au fost propuse. Cu media generală 9.57, Alexandra a primit, la finalul clasei a XI-a, cheia succesului de la colegii care au absolvit liceului şi are toate şansele de a fi şefa de promoţie a generaţiei sale. „Întotdeauna mi-a plăcut să învăţ, pentru că ştiu că mai târziu voi culege şi roadele. Nu cred că s-a întâmplat la vreo oră să fiu prinsă nepregătită. Eu nu cred că am altă şansă de a reuşi în viaţă, în afară de a mă pregăti mereu şi de a-mi construi singură un drum”, a spus Alexandra. De 11 ani, Alexandra şi sora ei mai mică, elevă în clasa a VI-a, locuiesc cu bunica. Tatăl lor le-a părăsit demult, iar mama, rămasă singură să ţină casa, a plecat să muncească peste hotare. Chiar dacă situaţia de acasă nu-i dă foarte multe motive să zâmbească, Alexandra încearcă mereu să-i ajute pe cei din jur. Este unul dintre cei mai activi membri ai echipei de voluntari din şcoală, totdeauna gata să meargă la azilul de bătrâni sau la copiii cu care soarta nu a fost prea darnică. „ Îmi place să ajut oamenii. Când îi văd că zâmbesc sunt fericită, ştiu că am făcut ceva bun”, spune Alexandra. Este elevă la profilul turism şi alimentaţie ublică şi visează să poată face şi o facultate în acest domeniu. „Îmi place foarte mult acest profil, a fost prima mea opţiune, îmi place ceea ce fac şi mi-aş dori să fac această meserie”, a spus Alexandra Varea.

Pasionat de calculatoare

Cristian Bereanu este elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, la profilul matematică –informatică. Este pasionat de calculatoare, acesta fiind principalul motiv pentru care a ales liceul şi secția. „Îmi doresc foarte mult să pot transforma acest hobby într-o meserie. Informatica este un domeniu de viitor, care oferă numeroase oportunităţi de care aş vrea să profit. Tocmai din acest motiv mă pregătesc mereu”, spune Cristian Bereanu. „Încă din clasa a IX-a, Cristian s-a dovedit a fi nu doar un elev foarte silitor şi cu dorinţă de studiu, cu foarte bune aptitudini de comunicare, cât şi o persoană de încredere, câştigând atât aprecierile colegilor, cât şi ale profesorilor”, a spus profesorul Cătălin Păiuş, dirigintele lui Cristian. Cristian locuieşte cu mama sa la Gâdinţi, părinţii săi fiind despărţiţi de mai mulţi ani.

COMENTARII

WORDPRESS: 0