Prima paginăSocialEducatie

Sunt deştepţi, sunt harnici şi talentaţi şi merită sprijin pentru a reuşi în viaţă (X)

Dimensiune text

Proiectul burselor Marsat, un parteneriat derulat de SC Marsat SA Roman împreună cu Ziarul de Roman, a pornit din nou la drum. Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susţine performanţa şcolară şi interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a zece burse şcolare, în valoare de câte 1.000 de lei pe semestru, şi în anul şcolar 2014 – 2015. Pentru desemnarea celor zece bursieri, a fost deschisă o nouă procedură de selecţie, la care pot participa atât elevii care au mai beneficiat de burse Marsat în anii şcolari trecuţi, cât şi orice alt elev care îndeplineşte condiţiile impuse de organizatori. 

Este pasionată de franceză, dar va studia economia

Denisia Enache este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, profil matematică – informatică. Este o elevă conştiincioasă, promovând clasa a XI-a cu media 9,53, care se implică în toate activităţile liceului. „Denisia manifestă interes în special pentru domeniile literatură, chimie şi limba franceză, fiind premiată la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare. A obţinut premiul III şi menţiune la concursul «Ziua Francofoniei» şi la concursul naţional de traduceri – limba franceză. A fost apreciată şi la concursul naţional «La Francophonie avant toutes choses», la Festivalul Naţional «Inovafest», unde a obţinut premiul I la secţiunea «Proiecte»”, spune profesoara Daniela Prepeliţă, diriginta Denisiei.

Eleva a participat ca voluntar la acţiunile organizate de clasa ei la Centrul de zi „Iubire şi speranţă”, unde a iniţiat şi organizat activităţi educative şi culturale.

Denisia s-a născut în comuna Bozieni. A urmat cursurile primare şi gimnaziale în satul natal. Având în vedere că Denisia stă în gazdă, cheltuielile familiei au crescut. Tata este inspector agricol la Primăria Bozieni, iar mama este şomeră. Pentru a-şi ajuta familia, Denisia a lucrat pe perioada vacanţei la un magazin din sat. „Mi-am dorit să urmez profilul matematică – informatică,  deoarece vreau să urmez Facultatea de Finanţe şi Bănci. Mă pregătesc intens pentru examenul de bacalaureat. Ştiu că am un an greu, dar muncesc pentru a-mi îndeplini tot ce mi-am propus în acest an şcolar”, a spus Denisia. 

Visele se pot împlini prin studiu

Ioana Mihaela Vacariu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, profil servicii – economic. A absolvit cursurile primare şi gimnaziale în comuna Cordun. „Ioana a finalizat clasa a IX-a cu media 8,63. Este o prezenţă activă la toate manifestările culturale sau sportive organizate de şcoală sau de alte instituţii, printre care «Ne jucăm şi reciclăm», «Un stil de viaţă sănătos». Orice sarcină primită sau activitate pe care şi-o propune este tratată de Ioana cu responsabilitate şi seriozitate. Acceptă mereu noi provocări şi duce la capăt acţiunea începută”, a spus profesoara Mirela Mihoc, diriginta Ioanei.

În familia Vacariu, doar mama lucrează. „Lipsa banilor m-a făcut să renunţ la multe dintre visele mele. De exemplu, nu am fost niciodată într-o tabără. Mi-am dorit foarte mult să învăţ să cânt la un instrument, dar părinţii nu au avut posibilităţi financiare să-mi cumpere un instrument”, a spus Ioana.

Preocupările Ioanei sunt îndreptate către studiu. Tânăra oscilează între a studia medicina sau economia şi crede că va putea, prin studiu, să-şi îndeplinească toate dorinţele.

COMENTARII

WORDPRESS: 0