A fost deschisă selecţia pentru bursele acordate de SC Marsat în anul şcolar 2014 – 2015 n elevii interesaţi sunt aşteptaţi la redacţia Ziarului de Roman, până pe 15 octombrie.
Proiectul burselor Marsat, un parteneriat derulat de SC Marsat SA Roman împreună cu Ziarul de Roman, a pornit din nou la drum. Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susţine performanţa şcolară şi interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a zece burse şcolare, în valoare de câte 1.000 de lei pe semestru, şi în anul şcolar 2014 – 2015. Pentru desemnarea celor zece bursieri, a fost deschisă o nouă procedură de selecţie, la care pot participa atât elevii care au mai beneficiat de burse Marsat în anii şcolari trecuţi, cât şi orice alt elev care îndeplineşte condiţiile impuse de organizatori.
Elevii care doresc să se înscrie în competiţia pentru bursele Marsat sunt aşteptaţi la redacţia Ziarului de Roman, din Pietonalul Ștefan cel Mare, bloc M7, parter II, până pe 15 octombrie. Dosarul de înscriere trebuie să conţină documente care să ateste veniturile părinţilor, o recomandare din partea dirigintelui sau a învăţătorului, care să dovedească şi situaţia şcolară a candidatului. Se pot înscrie elevi de gimnaziu sau de liceu, din oraş sau din comunele învecinate, care au încheiat anul şcolar precedent cu media generală de cel puţin 8,50, ale căror familii au venituri modeste.
Vă prezentăm în continuare poveştile tinerilor care intră în acest an în cursa pentru obţinerea unei burse Marsat.
„Căpitanul” unei clase de sportivi
Ștefania Nichita este elevă în clasa a X-a la liceul cu Program Sportiv. Este portarul echipei de handbal fete, juniori II, și șefa clasei a X-a B, în care învață. „Un fel de căpitan”, spune ea, pentru că, fiind șefa clasei, își asumă și reușitele colectivului, dar și năzbâtiile colegilor. Ștefania a ajuns la handbal îndrumată de mătușa ei, Irina Totir, fostă componentă a echipe fanion a handbalului romașcan, HCM Roman. „Am avut ceva de furcă cu tatăl meu, care credea că voi lăsa școala pe planul al doilea dacă fac sport de performanță. În clasa a VII-a, m-am transferat la Liceul cu Program Sportiv și i-am demonstrat că pot să le fac pe amândouă”, spune Ștefania Nichita. Afirmațiile Ștefaniei sunt susținute de rezultatele obținute la școală. Clasa a IX-a a terminat-o cu cea mai mare medie din clasă, 9,75 și este reprezentanta elevilor de la Liceul cu Program Sportiv la ședințele consiliului de administrație din liceu. A participat la numeroase concursuri și olimpade, obținând premiul III la Concursul Național „Unirea Principatelor Române”, premiul III la Concursul Județean de istorie „Unirea, națiunea a făcut-o”, a ajuns până la faza județeană a olimpiadei de geografie și a obținut premiul special al Societății de Geografie din România la Concursul Național de Comunicări științifice ale elevlor din clasele liceale. Ștefania nu a avut o viață prea fericită. În urma divorțului părinților, a rămas cu tatăl ei, care s-a recăsătorit. „Pentru că a fost nevoită, de cele mai multe ori, să se descurce singură, Ștefania este mai matură decât mulți dintre colegii ei, este o fire luptătoare și un adevărat lider de grup, reprezentând un adevărat magnet pentru cei din jur. Crezul său este «ce nu te doboară, te face mai puternic» și consideră că omul sfințește locul”, a spus profesoara Carmen Diaconu, diriginta Ștefaniei. Visul Ștefaniei este să fie admisă la Academia de Poliție. „Eu sunt mai autoritară din fire și cred că mi s-ar potrivi”, spune Ștefania Nichita.
Navetistă de la Rediu, premiantă la „Roman Vodă”
Lucia Antonela Tulbure este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Roman Vodă”, la matematică -informatică. Face în fiecae zi naveta de la Rediu, comuna Bâra, în total 40 de kilometri pe zi, dar asta nu o împiedică să fie cea mai bună elevă din clasă. „Antonela este o elevă consecventă și ambițioasă, pentru care obstacolele nu sunt decât motive de a merge mai departe. A terminat anul școlar trecut cu media generală 9,50, reușind să obțină premiul I, fapt lăudabil în contextul începutului de ciclu liceal într-o instituție de învățământ atât de exigentă și de prestigioasă, cum este Colegiul Național «Roman Vodă». Nu este doar un elev strălucit, ci și un om cu un profund respect pentru valorile umanității”, a spus profesoara Nicoleta Tudor, diriginta Antonelei Tulbure. În familia Antonelei, doar tatăl lucrează, ca ungător-gresor la SC Marsat. Antonela are, însă, planuri foarte mari de viitor. „Îmi place foarte mult informatica și mă pricep foarte bine la asta. Vreau să fiu informatician, consider că este o meserie de viitor”, a spus ea.
Comentarii