Prima paginăSocialEducatie

Sunt deştepți, sunt harnici şi talentați şi merită sprijin pentru a reuşi în viață (IX)

Dimensiune text

Proiectul burselor Marsat, un parteneriat derulat de SC Marsat SA Roman împreună cu Ziarul de Roman, a pornit din nou la drum. Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susţine performanţa şcolară şi interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a zece burse şcolare, în valoare de câte 1.000 de lei pe semestru, şi în anul şcolar 2014 – 2015. Pentru desemnarea celor zece bursieri, a fost deschisă o nouă procedură de selecţie, la care pot participa atât elevii care au mai beneficiat de burse Marsat în anii şcolari trecuţi, cât şi orice alt elev care îndeplineşte condiţiile impuse de organizatori. 

Roberta vrea să studieze medicina 

Roberta Diac este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, profil real, specializarea ştiinţele naturii. „Roberta a manifestat preocupare pentru învăţătură chiar din primul an de liceu, finalizând clasa a XI-a cu media 9,55. Este o elevă conştiincioasă, o bună colegă. S-a implicat  activ în diverse activităţi extracurriculare organizate la nivelul clasei şi al liceului”, spune profesor Cristina Timirgaziu, diriginta elevei.

Roberta este originară din satul Buhonca, comuna Doljeşti. Mai are un frate şi o soră, elevi la Şcoala Gimnazială din localitatea Doljeşti. Tânăra face zilnic naveta din comuna natală la Roman, mare parte din cheltuielile de transport fiind suportate de părinţi. Deşi veniturile familiei sunt destul de reduse, copiii sunt încurajaţi şi sprijiniţi să înveţe. În timpul celor trei ani de liceu, Roberta a participat până la fazele judeţene ale olimpiadei de română şi limba franceză, precum şi la activităţile de voluntariat organizate de Asociaţia „Muşatinii” din cadrul liceului. „Nu am ales întâmplător specializarea ştiinţele naturii. Îmi doresc foarte mult să studiez medicina şi mă pregătesc intens pentru acest examen. Am în calcul să aplic pentru facultăţi din Marea Britanie. Mi-ar plăcea să studiez genetica”, spune Roberta.

Handbalist de nota 10 

Ovidiu Andrei Lazăr este elev în clasa a VII-a la Liceul cu Program Sportiv din Roman. Începând din prima clasă de gimnaziu, Ovidiu a obţinut rezultate foarte bune la învăţătură, finalizând clasele a V-a şi a VI-a cu media 10. El a participat la numeroase concursuri şcolare şi extraşcolare, de la care s-a întors întotdeauna cu premii. A adunat o colecţie impresionantă de premii: locul I la concursul naţional de evaluare în educaţie la limba şi literatura română, locul I la concursul interjudeţean de geografie „Ioniţă Ichim”, premiul I la concursul naţional „Euclid”, premiul II la concursul „Cangurul lingvist – secţiunea engleză – germană”, premiul II la Programul Naţional „EuroJunior”. Ovidiu practică handbal şi vrea să obţină rezultate remarcabile atât în sport, cât şi la învăţătură. El are un mediu propice de formare şi de dezvoltare intelectuală, este implicat în diverse activităţi ale liceului şi este un bun coleg, reuşind să-şi câştige un loc binemeritat în ierarhia clasei.

Voluntariat de pe băncile şcolii 

Diana Elena Vîrvăroi este elevă în ultimul an la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, profil turism. A absolvit clasa a XI-a cu media 9,17. Anul trecut şcolar, Diana a participat la olimpiada de religie, unde a obţinut locul VII. Este o prezenţă activă în cadrul Clubului „Filantropic” al liceului, participând, alături de colegi, la diverse campanii de colectare de fonduri pentru semenii aflaţi în nevoie. Timp de doi ani a fost aleasă consecutiv şefa clasei, iar în anul şcolar 2013 – 2014 a ocupat funcţia de secretar în cadrul Consiliului Elevilor.

Eforturile Dianei sunt îndreptate în acest an şcolar către disciplinele ce vor constitui probe de evaluare în cadrul examenului de bacalaureat. Tânăra vrea să urmeze o facultate în domeniul turismului sau o şcoală postliceală sanitară. „Diana are un bogat orizont de cultură, citeşte foarte mult şi este preocupată de perfecţionarea proprie, dar şi de imaginea clasei”, a spus profesor Carmen Grădinaru, diriginta elevei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0