Prima paginăActualitateNeamt

Subprefectul „apolitic” este propus de UNPR

Dimensiune text

Preşedintele UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, a confirmat faptul că l-a propus pentru funcţia de subprefect al judeţului pe Gheorghe Neculae, un apropiat al primarului comunei Alexandru cel Bun şi o persoană cu aproape 20 de ani de experienţă în administraţia locală.

Teoretic, funcţiile de prefect şi subprefect sunt apolitice, dar persoanele nominalizate pe aceste posturi au avut mereu sprijinul politic al unor partide. „E coadă mare la funcţii, asta m-a distrat întotdeauna. Dar este adevărat, eu l-am nominalizat pe domnul Neculae, am trimis toate actele, sper să iasă decizia”, a declarat Culiţă Tărâţă.

Acesta nu a confirmat, însă, zvonul privind nominalizarea romaşcanului Alin Antochi pe funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei. „Aşa se zice, că UNPR are postul, dar nu există problema de nominalizare aici, există alte criterii de selecţie. Eu nu sunt de acord cu chestiunile astea. Pleacă o echipă, vin alţii. Nu e normal şi de asta avem probleme în economie şi nu merg lucrurile. Pentru că sunt oameni puşi pe funcţii care nu au experienţă de management şi ei trebuie să conducă un minister”, a mai spus preşedintele UNPR Neamţ.

Culiţă Tărâţă a precizat că partidele politice nu au foarte mulţi oameni bine pregătiţi, dar că în cadrul fiecărei formaţiuni se găsesc oameni competenţi. Acesta a dat exemple din cadrul consilierilor judeţeni, nominalizându-i pe Constantin Iacoban, Constantin Sandu, Gabriel Farcaş, Vasile Pruteanu, Gabriel Vişan şi Adrian Bourceanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0