Prima paginăSocialEducatie

Studenţii de la Complexul „Familia Mea”

Dimensiune text

Cătălin Stan şi directorul Ionel Năstasă

Cătălin Stan şi directorul Ionel Năstasă

Cătălin Stan a crescut de la doi ani în centru, instructorii de educaţie fiindu-i mamă şi tată. Tânărul a fost admis la Facultatea de Știinţe din Bacău, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului.

Cătălin Stan, absolvent al Colegiului Tehnic „Danubiana” din Roman, crescut în Complexul de Servicii „Familia Mea”, este student la Facultatea de Știinţe din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului.

Singurul din centru care a trecut cu bine de bacalaureatul din această vară, tânărul s-a gândit să urmeze studii universitare. Deoarece susţinerea financiară a Complexului de Servicii „Familia Mea” se acordă numai în cazul în care tinerii urmează o facultate la cursuri de zi şi pe locuri bugetate, Cătălin s-a înscris la admiterea din iulie la două facultăţi. „A ales Facultatea de Geologie, din Iaşi şi Facultatea de Știinţe, din Bacău. A fost admis la ambele facultăţi pe locuri de la buget, dar Cătălin a ales specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului a Facultăţii de Știinţe din Bacău. A fost foarte bucuros când a aflat rezultatul. Atât de bucuros încât a început pregătirile pentru momentul când va pleca la facultate”, a spus Ionel Năstasă, şeful Complexului de Servicii „Familia Mea”.

Drept răsplată, Cătălin Stan a fost trimis în tabără la Neguleşti – Piatra-Șoimului.

Cătălin a intrat în Complexul de Servicii „Familia mea” la numai doi ani. Sărăcia a determinat-o pe mama lui Cătălin să ia o decizie grea: să-şi lase copilul în grija statului, până când va avra cu ce să-l întrețină. Anii au trecut, mama nu a învins sărăcia, iar băiatul a înţeles că centrul îi oferea mai mult decât s-a străduit familia.

Ionuţ Florin Avedic

Ionuţ Florin Avedic

Cătălin Stan nu este singurul copil crescut în Complexul de Servicii „Familia Mea” care reuşeşte să-şi depăşească condiţia. Ionuţ Florin Avedic este student în anul II la Facultatea de Teologie, din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, specializarea Artă sacră. Nu şi-a cunoscut niciodată părinţii. Când a fost dus în Complexul de Servicii „Familia mea” avea doar câteva luni. Ionuţ revine cu plăcere în centru, chiar dacă a ieşit din sistem. „Centrul a însemnat casa mea. Instructorii au fost părinţii mei adevăraţi. Voi reveni întotdeauna cu drag, pentru că sunt legat sufleteşte de acest loc”, spune Ionuţ.

Ca un „frate” mai mare, Ionuţ l-a ajutat pe Cătălin să se înscrie la facultate. „Amândoi au mers la Iaşi şi la Bacău pentru a depune dosarele de înscriere. Mă bucur că Ionuţ a păstrat relaţia cu copiii din centru, deşi a părăsit sistemul”, a spus şeful Complexului de Servicii „Familia Mea”.

Cătălin Stan va fi susţinut financiar de Complexul de Servicii „Familia Mea” până la finalizarea studiilor.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0