HomeRoman

Ștrandul Municipal, dat pe mîna chinezilor

Administrația locală este invitată la o întîlnire cu investitori din China, organizată de Camera de Comerț și Industrie București. Primarul Laurențiu Dan Leoreanu va prezenta chinezilor trei potențiale investiții, printre care se numără reabilitarea Ștrandului Municipal și înființarea unui cinematograf.

 

Romașcanul Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie București (CCIB), a lansat către administrația locală invitația de a participa la un forum economic româno-chinez, ce se va desfășura peste cîteva zile. În cadrul forumului, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrației locale se vor întîlni cu un grup de investitori din China, prezentîndu-le, cu această ocazie, diverse proiecte ce necesită investiții și finanțări importante.

Relația strînsă a președintelui CCIB cu orașul său natal, precum și prietenia veche cu primarul Laurențiu Dan Leoreanu, sînt motivele pentru care administrația locală va putea prezenta investitorilor chinezi nu doar unul, ci trei proiecte de investiții. „Am fost invitat de președintele Camerei de Comerț și Industrie București la Forumul Economic Româno – Chinez. În cadrul acestui forum, oameni de afaceri din China vor viziona anumite proiecte prezentate de mediul de afaceri și de administrația publică locală și centrală. Faptul că președintele Camerei de Comerț și Industrie București, Sorin Dumitriu, este romașcan, dar și relația foarte bună dintre noi – ce datează de cînd eram director al Colegiului Tehnic «Miron Costin» -, au condus atît la lansarea invitației de participare la acest forum, cît și la posibilitatea de a prezenta, ca reprezentant al administrației locale romașcane, trei proiecte de investiții. Unul din ele va fi cel al Ștrandului Municipal, unul se va referi la redeschiderea unui cinematograf în Roman, în fostul sediu al cinematografului «Unirea», iar cel de-al treilea proiect se va referi la modernizarea unor străzi din municipiu. Am solicitat colegilor din Primărie să pregătească o prezentare video a celor trei proiecte, pe care să o arăt investitorilor chinezi. Sper ca măcar unul dintre aceste proiecte să fie sprijinit de partea chineză„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

În opinia edilului, oamenii de afaceri chinezi ar putea fi interesați mai ales de proiectul Ștrandului Municipal, acesta oferind cele mai mari șanse de recuperare a investiției inițiale în cel mai scurt timp. „La acest forum participă reprezentanți ai Ambasadei Chinei la București, dar și importanți oameni de afaceri din China care doresc să investească în România. În primul rînd, ei vor realiza o analiză cost-beneficiu a proiectelor prezentate, pentru că nimeni nu investește de dragul de a avea o afacere, ci pentru a obține un profit sigur în termen de maxim cinci ani. Ștrandul ar fi un exemplu clar de investiție profitabilă. În cazul cinematografelor se pare că rata de profit nu e foarte bună. Am mai purtat discuții cu un potențial investitor pe tema deschiderii unui cinematograf la Roman, la finalul mandatului trecut, și calculele i-au arătat că va obține un posibil profit abia după 20 de ani„, a mai spus primarul.

Comentarii

WORDPRESS: 2
 • Chiar nu mai putem noi, romascnii, cu o droaie de someri sa facem nimic, trebuie sa ne
  ,,ajute” strainii?…Cand am fost in China am ramas uimit de harnicia si de tenacitatea
  acestui popor…Iar noua ,,ni se va duce buhul” de lenesi-acum.(vedeti pe net, cum am fost
  si harnici-in cat timp s-a facut Salva-Viseu, Bumbesti-Livezeni,functionale si azi, fatza de
  autostrazile care nu se mai termina,prost facute,care inghit bani cu nemiluita…

 • daca ajung chinezii sa faca strand si cinema la Romana am juns zile grele…
  noroc ca chinezii stiu ce vor si nu bat cimpii.