Prima paginăRoman

Străinii, impresionați de pompierii romașcani

Dimensiune text

Participanții la un proiect Comenius au apreciat pozitiv munca pompierilor, după ce au viziat Detașamentul de Pompieri Roman.

 

 

Săptămîna trecută, zeci de elevi din Elevi din Franța, Grecia, Polonia, Portugalia, și de la Liceul cu Program Sportiv Roman au asistat la un exercițiu demonstrativ al pompierilor de la Roman. Prezentarea tehnicii de intervenție și exercițiul demonstrativ i-au impresionat pe elevii străini, care au împărtășit mai departe ceea ce au văzut la Roman. Ca recunoștință pentru activitatea de la Detașamentul de Pompieri Roman, profesorii de la Liceul cu Program Sportiv au trimis Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț o scrisoare de mulțumire.

„Evenimentul s-a ridicat la cele mai înalte standarde și a fost un real succes, reușind să obțină aprecierea elevilor și profesorilor români și străini participanți la reuniune. Elevii au învățat lucruri foarte utile și doresc să dezvoltăm pe viitor noi activități”, se arată în scrisoarea de mulțumire adresată de conducerea Liceului cu Program Sportiv reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Liceul cu Program Sportiv din Roman a găzduit, în perioada 2 – 9 mai, a treia reuniune din proiectul Comenius intitulat „Hazardele secolului XXI”, derulat din fonduri europene, prin programul educațional „Pe tot parcursul vieții”. Proiectul i-a învățat pe elevi cum trebuie să acționeze în situații limită determinate de catastrofe naturale și să găsească soluții de protecție a mediului, în vederea prevenirii unor dezastre.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0