Străini din SUA, Turcia și Sri Lanka depistați în Neamț de polițiștii de imigrări, interziși în România 6 luni

HomeActualitate

Străini din SUA, Turcia și Sri Lanka depistați în Neamț de polițiștii de imigrări, interziși în România 6 luni

Zilele trecute, polițiștii de imigrări din Neamț au depistat în situații ilegale, două femei și doi bărbați, din Sri Lanka, Turcia și Statele Unite ale Americii, ca urmare a unei acțiuni desfășurate pe raza de competență, informează Inspectoratul General pentru Imigrări. În toate cazurile, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de șase luni.

Marți, 6 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Neamț au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, au fost depistați în situații ilegale patru străini, două femei de 26, respectiv 28 de ani, din Sri Lanka, un bărbat de 35 de ani din Turcia și un bărbat de 37 de ani din Statele Unite ale Americii.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia au intrat legal în România, trei în scop de muncă și unul în scop de vizită, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre. Bărbatul din Turcia a fost depistat desfășurând activități lucrative la o societate comercială din orașul Tîrgu Neamț, iar celelalte trei persoane au fost depistate pe raza municipiului Piatra Neamț.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au emis pe numele persoanelor în cauză decizii de returnare. În trei cazuri au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cel de-al patrulea caz a fost emisă decizie de returnare sub escortă, fiind condus până la Aeroportul Internațional Iași, în vederea îndepărtării de pe teritoriul României. De asemenea, la ieșirea din țară a fost instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni. Totodată, reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, în vederea luării măsurilor care se impun, mai arată comunicatul Inspectoratului General pentru Imigrări.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0