Prima paginăSocial

Strada Traian, transformată în acest weekend în derdeluș

Strada Traian, transformată în acest weekend în derdeluș

Dimensiune text

 

 

Pentru finalul acestei săptămâni, autoritățile locale s-au gândit să transforme problemele ce vin odată cu iarna într-o bucurie pentru cei mici. Finalul de săptămână va aduce temperaturi scăzute și căderi importante de zăpadă, iar conducerea Primăriei municipiului Roman ia în considerare posibilitatea de amenajare a unui derdeluș pe strada Traian, odată cea mai cunoscută și plină pârtie din oraș. Derdelușul urmează să fie funcțional în zilele de sâmbătă și duminică, însă traficul rutier va fi restricționat încă de joi, pentru a permite depunerea și păstrarea zăpezii pe carosabil.

„Se anunță două zile cu precipitații importante de ninsoare – poate ultima din această iarnă – și, cum încă este vacanță pentru copii, vreau să încercăm să amenajăm o pârtie pentru săniuș pe una din străzile din oraș. Prin proiectul european în Parcul Jora avem prins un derdeluș, însă lucrarea nu este încă gata. Astfel, m-am gândit să ne bucurăm de iarna aceasta, de copilărie, iar sâmbătă și duminică să mergem la derdeluș. Vom amenaja pe strada Traian, de la Arhiepiscopie și până în intersecția străzilor Vasile Alecsandri – Vasile Lupu o pârtie, cu blocarea traficului rutier de joi și până duminică, iar sâmbătă și duminică îi așteptăm pe cei mici și pe cei ce adoră sporturile de iarnă să se bucure de zăpadă. Noi ne-am pregătit cu toate cele necesare, dar reușita acestui eveniment va depinde și de vreme. Bineînțeles, de luni, 14 ianuarie, strada Traian va fi curățată, iar traficul rutier va reveni la normal”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a postat anunțul pe pagina personală de Facebook în cursul zilei de miercuri, primind un număr însemnat de aprecieri și comentarii ale celor care, odinioară, când și numărul mașinilor era mult mai mic, se bucurau de pârtia oferită iarna de strada Traian.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0