HomeActualitateRoman

Strada Tineretului intră în modernizare

Anul viitor, strada va fi mai largă şi cu mai multe parcări. Investiţia va primi finanţare de la bugetul local.

Strada Tineretului va fi modernizată, iar lucrările vor începe chiar din acest an. Proiectul de modernizare a fost scos la licitaţie în luna iulie. Opt firme au vrut să lucreze cu Primăria Roman, iar câştigătorul licitaţiei electronice a fost firma Imrom SA Roman.

Pentru 1.188.062,14 lei fără TVA, firma Imrom SA va face, în primul rând, mai multe locuri de parcare. În proiect sunt prevăzute reabilitarea locurilor de parcare existente şi crearea altor 128 de locuri de parcare noi. Vor fi modernizate trotuarele – acestea vor fi îngustate pentru a face loc parcărilor -, dar şi strada. Lucrări se vor realiza şi în zona Judecătorie şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, acolo unde mai ales trotuarele au mare nevoie de un nou strat de asfalt.

Autorităţile locale spună că lucrarea va fluidiza traficul pe strada Tineretului, în condiţiile în care pe această stradă, pe o distanţă de doar câteva sute de metri, sunt numeroase instituţii: Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, Policlinica, Parchetul, Judecătoria. Colegiul Naţional „Roman-Vodă” este aproape de scările de la intersecţia cu strada Mihai Eminescu, iar corpul B al Colegiului se află lângă biserica „Sfântul Vasile cel Mare”. Tot lângă corpul B de la „Roman-Vodă” se află intrarea în curtea Liceului cu Program Sportiv. Și Școala „Vasile Alecsandri” are una dintre intrări la strada Tineretului. În afară de aceste instituţii, pe strada Tineretului mai sunt magazine, birouri notariale şi cabinete medicale. În urmă cu patru ani, s-a pus problema ca strada Tineretului să facă parte din categoria străzilor cu sens unic din oraş.

„În toamna aceasta se vor face reparaţii pentru calea de rulare, urmând ca, în primăvară, să se toarne stratul final. Zonele pentru parcări vor fi amenajate tot în această toamnă, dacă vremea va permite”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Termenul de realizare a lucrărilor este de 12 luni, dar ritmul lucrărilor va fi influenţat foarte mult de condiţiile meteo.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • ionel 8 ani ago

    Va rugam sa plantati si copacei.

    • emi 8 ani ago

      Da,sa fie plantati copacei, pentru a avea ce taia urmasii urmasilor lui Leoreanu!