HomeActualitateRoman

Strada Anton Pann – „Copoul Romanului”

Modernizarea trotuarelor de pe strada Anton Pann s-a încheiat. Se mai doreşte plantarea unor copaci, astfel încât, aşa cum a afirmat primarul Leoreanu, zona Anton Pann să devină „Copoul Romanului”.

trotuare 02Locuitorii de pe strada Anton Pann din Roman au, acum, trotuare moderne. La finalul săptămânii trecute s-au finalizat lucrările de modernizare a străzii, iar miercuri, 29 octombrie, a avut loc recepţia finală a lucrărilor, care a fost făcută de către Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. „Apreciez că este o lucrare bună, dar încă mai sunt unele lucruri de realizat, pe care le-am transmis constructorului, cum ar fi chituirea unor borduri sau completare, acolo unde mai este nevoie, cu pământ. Această lucrare s-a ridicat la suma de aproximativ 300.000 de lei, cu tot cu TVA, bani proveniţi exclusiv de la bugetul local”, a declarat primarul Romanului.
trotuare 03Muncitorii au început lucrările de modernizare a trotuarelor de pe strada Anton Pann în jurul datei de 15 august şi le-au finalizat pe 24 octombrie. Pe această stradă se mai doreşte amenajarea spaţiului verde, toaletarea copacilor, acolo unde se impune, precum şi plantarea de copaci noi şi de trandafiri. „Am dorit să realizăm această modernizare pentru ca Anton Pann să devină Copoul Romanului. Lucrarea reprezintă un semn de respect pentru cetăţenii din acest cartier. Încercăm să aducem zona la un standard cât mai ridicat. Voi discuta cu reprezentanţii din primărie, pentru a pune la cale un proiect pentru anul viitor, care să cuprindă amenajarea băncilor de la intrarea în blocuri, astfel încât zona să arate cât mai bine. Mă bucur, aşadar, că am putut să finalizăm această lucrare într-un timp relativ scurt şi în condiţii cât mai bune”, a afirmat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu. Pentru anul următor se doreşte implementarea unui proiect în zonă care să cuprindă modernizarea aleilor şi realizarea de parcări.

trotuare 04Administraţia locală doreşte să modernizeze şi alte sectoare din oraş, existând câteva proiecte mari care se doresc a fi implementate cu fonduri europene. Reprezentanţii Primărei Roman aşteaptă să apară ghidurile de finanţare, pentru a putea depune proiecte prin care să fie modernizate străzile Mihai Viteazu, Bogdan Dragoş sau bulevardul Republicii, dintr-un capăt în celălalt. „Dorim să mergem cu modernizarea cât mai departe, pentru ca, de la an la an, oraşul să arate cât mai bine”, afirmă primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Lucrarea de modernizare a străzii Anton Pann a fost realizată de firma SC Croitoru Construct SRL, iar suprafaţa totală reabilitată este de 5.000 de metri pătraţi.

Comentarii

WORDPRESS: 6
 • asd 8 ani ago

  Daca treaba efacuta precum s a facut asfaltarea recenta a strazii Tineretului e clar…

  Domn Primar a trecut pe Tineretului de cand e proaspat asfaltata? S

  • Catalin Sevastre 8 ani ago

   Asfaltul de pe strada Tineretului este unul pentru iarna, fiind provizoriu. Asfaltarea se va face anul viitor.

 • 112 8 ani ago

  O noua inventie, patent romascan, asfaltul de iarna si asfaltul de vara. Voi credeti ca asfaltul e ca anvelopele de la masini ? Ce glumeti sunteti !

  • Catalin Sevastre 8 ani ago

   Probabil e mai greu de inteles 🙂 Acest covor asfaltic este unul temporar, menit sa protejeze lucrarile deja efectuate si in acelasi timp circulatia sa nu sufere prea mult pe perioada iernii

 • Vasile Climescu 8 ani ago

  Dacă pensionarii din Strada ANTON PANN nu erau impotriva tăierii abuzive a copacilor de catre primarul Leorenu, aceasta strada devenea SAHARA ROMANULUI nu Copoul Romanului!!!

 • Vasile Climescu 8 ani ago

  1 sac de ciment costă cât un pachet de ţigări (19 lei). Acest sac se combină cu 4 roabe de nisip, care se găseşte in imediata apropierea a urbei. Vă las sa calculaţi câţi metrii pătraţi de pavele se obţin astfel.
  DEci tot ce se face este din cauza exploatarii pretului pe apa
  .IN Vaslui 4 lei – In Roman 8,18 lei- metru cub