Steagul Romanului, rearborat

HomeCultural

Steagul Romanului, rearborat

 

 

După ce, în vara anului trecut, autoritățile locale romașcane au trebuit să dea jos steagul Romanului, din cauza legislației modificate ulterior aprobării statului municipiului, anul acesta ar putea ca însemnele municipiului să intre în legalitate. Steagul municipiului Roman și Statutul acestuia au fost aprobate de Consiliul Local din 30 iunie 2009, iar din iunie 2017 steagul nu a mai fost utilizat.

Autoritățile locale spun că au început procedurile pentru a obține hotărârea de Guvern necesară rearborării steagului. „Continuăm demersurile necesare pentru aprobarea steagului Romanului și sperăm să-l putem arbora până de Zilele municipiului, fiind vorba doar de o procedură de autorizare, procedură ce a fost instituită după ce noi, prin statutul orașului, am stabilit acest lucru”, a declarat primarul Lucian Micu.

Chiar dacă steagul a fost aprobat în 2009 de consilierii locali, în 2015 s-a emis o Lege privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii. Legea 141/2015, prevede, pentru steagurile unităților administrativ-teritoriale, că „aprobarea modelului steagurilor unităților administrativ-teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului”. Steagul municipiului a fost realizat de profesorul Iosif Haidu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Probabil și Imnul Romanului are nevoie de aprobare … de asta nu se mai intonează la orice activitate? … și e atât de frumos … chiar și televiziunile locale l-au abandonat …