Prima paginăActualitateRoman

Statuia Sfântului Andrei, lângă calea ferată

Dimensiune text

Consilierii locali romaşcani au aprobat luni, 16 martie, proiectul prin care lângă calea ferată de la ieşirea din Roman spre Iaşi se va ridica o statuie închinată Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Printr-o adresă înregistrată la Primăria Roman, Protopopiatul Roman a supus atenţiei primarului şi Consiliului Local „propunerea de a realiza, prin efort financiar propriu şi al sponsorului SC Marsat SA, un ansamblu de for public şi religios, dedicat Sfântului apostol Andrei, încreştinătorul şi ocrotitorul românilor. Ansamblul va fi alcătuit dintr-o statuie turnată din bronz a apostolului purtându-şi crucea, montată pe un soclu de beton armat placat cu marmură şi iluminat arhitectural de aceeaşi manieră cu spaţiul adiacent amenajat. Cum «crucea Sfântului Andrei» este şi un însemn rutier amplasat la intersecţiile drumurilor rutiere cu cele feroviare, se propune ca locaţie intersecţia dintre strada Ștefan cel Mare şi calea ferată spre Buhăieşti, lângă intrarea spre SC Marsat SA, pe un teren proprietatea municipiului, care nu-şi va schimba situaţia juridică prin realizarea ansamblului. Pe durata derulării lucrărilor, terenul se poate da în folosinţa investitorilor, urmând ca, la finalizare, atât terenul, cât şi monumentul să revină în folosinţă publică”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat luni. Terenul pe care se va construi monumentul religios are o suprafaţă de 128 de metri pătraţi.

Pe lângă acest proiect, consilierii locali au mai aprobat respingerea unei plângeri prealabile formulate de compania judeţeană ApaServ SA cu privire la metodologia de contorizare şi facturare individuală a apei, un proiect privind inventarierea parţială a terenurilor din municipiu şi alte două proiecte privind aprobarea ajustării tarifelor pentru salubrizare stradală.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • navetistu' 7 ani

    Astfel vom putea sa ne bucuram sub protectia statuii de fiecare data cand vom trece peste/prin gaurile din carosabil la nivelul caii ferate… Preafericitii care isi vor rupe cauciucurile si jantele nu vor mai injura de teama repercusiunilor care ar putea veni din partea lu’ Sf. Andrei si cat timp vor astepta sa fie tractati sau sa li se inlocuiasca rotile, vor ridica osanale celor care i-au adus in acea stare minunata…

  • navetistul 2 7 ani

    Trotuarul de la sediul PSD la Gară este jalnic!!! Insistaţi domnilor consilieri si aici