STAȚIUNILE LITORALULUI BULGARIEI PE CARE TREBUIE SĂ LE DESCOPERI ÎN ACEST SEZON

HomeAdvertorial

STAȚIUNILE LITORALULUI BULGARIEI PE CARE TREBUIE SĂ LE DESCOPERI ÎN ACEST SEZON

Câte stațiuni de litoral cunoști în Bulgaria? Iată care sunt cele mai frumoase locații care îți vor asigura o vacanță minunată. Iar dacă îți dorești o vacanță cu adevărat specială, un iaht de închiriat este ceea ce ai nevoie pentru a descoperi Bulgaria de pe mare. Admiră delfinii în toată splendoarea lor, pescuiește și explorează lumea acvatică a Mării Negre.

Nessebar este una din cele mai apreciate stațiuni din Bulgaria. Mai este numită „Perla Mării Negre” și își merită din plin acest titlu, așa cum aici vei găsi o îmbinare armonioasă între Orașul Vechi, care este o bogată moștenire istorică, și pe de altă parte luxul lumii moderne, reprezentat de hoteluri și numeroasele magazine.

Orașul Nessebar este plăcut pentru plimbările pe străduțele înguste și pavate care trec printre căsuțele bulgărești din perioada renașterii, pentru obiectivele istorice (Muzeul Arheologic, Zidul vechii cetăți, moara de vânt și numeroase biserici), pentru cinele la restaurantele pescărești de pe malul mării, pentru plajele cu nisip fin și apa azurie.

Nisipurile de Aur este stațiunea modernă care oferă atât relaxare, cât și distracție, deci este potrivită pentru vacanță atât pentru cupluri, familii cu copii, dar și tinerii rebeli. Oferta pentru sporturile acvatice este foarte variată. Poți să practici windsurf, poți închiria un skijet, să practici schi nautic, iar dacă vrei să ai parte de activități mai complexe, poți închiria un iaht pentru navigație, pescuit sau scuba diving. Iar dacă vrei să vezi Turnul Eiffel în miniatură, aici trebuie să vii!

Sozopol este stațiunea bulgărească unde poți avea parte de o experiență cu adevărat autentică, în mod special în partea veche a orașului, unde vei găsi restaurante și terase cu o priveliște ce îți taie respirația și cu o mâncare care îți va delecta toate simțurile.

Partea veche a orașului a fost declarată muzeu, astfel încât plimbându-te pe străzile pietruite, printre locuințele de epocă, te vei afla de fapt într-un muzeu sub cerul liber.

Orașul Sozopol este înconjurat de cinci insule pe care merită să le descoperi:

  • Insula Sfânta Anastasia
  • Insula Sfântul Ivan
  • Insula Sfântul Toma
  • Insula Sfântul Petru
  • Insula Sfântul Kirik

Poți să le vizitezi pe toate într-o singură zi!

Balchik este stațiunea cea mai apropiată de România și este de fapt un orășel mic, cochet și bine amenajat, care îți va asigura o vacanță relaxantă. Neapărat trebuie să vizitezi Reședința de Vară a Reginei Maria, care este perla stațiunii și a litoralului bulgăresc. Să faci o plimbare prin Grădina Botanică, ce are o frumusețe aparte. Iar pe faleză și în portul pescăresc, delectează-te cu bucate din pește sau fructe de mare la terasele autentice, e ceea ce cu siguranță te va face să revii în această stațiune de pe litoralul Mării Negre.

Varna este o stațiune aproape de România, unul dintre cele mai cunoscute centre europene, și reprezintă o adevărată ladă cu comori. O excursie la Muzeul de Arheologic, la Termele Romane, la Muzeul Naval va fi o lecție de istorie care te va impresiona și pe care nu o vei uita.

La fel, Varna este stațiunea cu izvoare termale cu temperaturi cuprinse între 40-60 grade, a căror asemănare nu există în Europa.

Varna este o bună alegere pentru vacanțele cu familia. Grădina Mării, Delfinariul, Grădina Zoologică, Acvariul, Parcul de distracții sunt locurile unde puteți petrece timp de calitate cu cei dragi.

Portul Varna atrage mii de turiști, așa cum aici te poți plimba admirând cele mai frumoase apusuri sau poți lua masa la unul din restaurantele pescărești.

Alintă-te cu o vacanță de vis pe litoralul Bulgariei!

Comentarii

WORDPRESS: 0