Start la votul proiectelor depuse pentru Roman în cadrul bugetării participative 2021

HomeSocial

Start la votul proiectelor depuse pentru Roman în cadrul bugetării participative 2021

Primăria municipiului Roman îi invită și în acest an pe romașcani să participe activ la deciziile care se iau pentru comunitate. Astfel, de miercuri, 26 mai, și până pe 11 iunie, aveți posibilitatea de a vă implica prin votarea unuia dintre cele cinci proiecte propuse de romașcani pentru a fi finanțate în cadrul celei de-a treia campanii privind bugetarea participativă, informează reprezentanții municipalității.

Pentru anul în curs, administrația publică locală a alocat din nou suma de 200.000 de lei ce va fi cheltuită pentru realizarea proiectelor propuse exclusiv de către cetățeni. Cele cinci proiecte validate pentru bugetarea participativă din acest an sunt:

  1. Reamenajare loc de joacă în zona Cinematografului „Unirea”;
  2. Platformă subterană pentru colectarea separată a deșeurilor;
  3. Căsuțe pentru colectarea separată a deșeurilor municipale;
  4. Rastele de biciclete;
  5. Art garden – proiect de realizare a unor picturi murale de mari dimensiuni

Cele cinci proiecte pot fi consultate la următoarea adresă: https://primariaroman.ro/2021-pentru-roman-bugetarea-participativa/.

Vor fi implementate proiectele cu cel mai mare număr de voturi (cu respectarea prevederilor regulamentului și a reglementărilor legale în vigoare). Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi, până la concurența sumei aprobate de 200.000 lei. Votul romașcanilor poate fi exprimat accesând adresa: https://forms.gle/q3xELFXqMPjZw6Z29 sau intrând pe site-ul Primăriei municipiului Roman și alegând secțiunea 2021 Pentru Roman 2021 – Bugetare Participativă.

Afișarea rezultatelor finale se va face pe 16 iunie, atunci când vom ști care proiect a fost preferat de cetățeni pentru a fi implementat în acest an de către administrația publică locală. În anul 2020, în cadrul bugetării participative, votul romașcanilor s-a îndreptat către realizarea de „Platforme casetate pentru colectarea separată a deșeurilor menajere”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0