Prima paginăSport

Stagiul internațional al centurilor negre cu maestrul fondator

Dimensiune text

17 practicanți de Qwan Ki Do, de la Clubul Sportiv Bao Roman, au fost prezenți la stagiul condus de Pham Xuan Tong.

 

 

Între cei circa 250 de sportivi români practicanți de Qwan Ki Do, invitați, în zilele 19-21 aprilie, la stagiul internațional de pregătire de la Brașov, condus de Pham Xuan Tong, fondatorul stilului, s-au numărat și 17 reprezentanți ai Romanului, de la Clubul Sportiv Bao, coordonat de Mihai Cristea. Stagiul s-a desfășurat la două categorii, grade și centuri negre.
„La cea de-a doua s-a studiat Qwan Ki Do intern, cea mai evoluată formă de practică a unei arte marțiale. Aceasta a fost prima dintre cele două acțiuni anuale din 2013 desfășurate sub îndrumarea maestrului vietnamez, cea de a doua urmând a se desfășura în toamnă, când se va concentra pe două laturi importante ale Qwan Ki Do, gimnastica energetică – tam the, similară tam chi-ului chinezesc, respectiv arme tradiționale: din lemn, arme rare și arme tăietoare. Se vor susține și examene în probele cu armele studiate, maestrul fondator fiind singurul autorizat să acorde grade la nivel mondial”, a menționat Mihai Cristea.

La eveniment au luat parte Ovidiu Covaci (6 dang) – vicepreședinte al Federației Române de Arte Marțiale, director tehnic al departamentului Qwan Ki Do (QKD), Adrian Zămoșteanu (4 dang) – președintele QKD, Teodor și Ștefan Nica (5 dang) – antrenori ai loturilor naționale, Valerică Diumea (4 dang) – responsabil național cu probleme de arbitraj.

La stagiul amintit, la care au participat practicanți din patru țări, România, Moldova, Ucraina și Austria, CS Bao Roman a avut cinci centuri negre: Mihai Cristea (3 dang), Marius Ovidiu Iordache (2 dang), Mihai Eusebiu Agache (2 dang), Andrei Mazilu (1 dang), Cezar Cristea.

„A fost un pas înainte, din punct de vedere tehnic, pentru cei care am participat. Ne înțelegem cu maestrul în franceză și engleză, domnia sa având rezidența în Franța. Cunoaște vreo șapte sau opt limbi. A început să învețe și româna. Pe partea de Qwan Ki Do intern suntem la început, dar pe drumul cel bun. Ne-a apreciat seriozitatea și, din acest motiv, vine de două ori pe an la noi, prilej cu care acordă și grade. Următoarele acțiuni ale departamentului vor fi stagiile de perfecționare, dintre care unul este posibil a se desfășura la Roman, în zilele 1 și 2 iunie, și care va avea o parte rezervată doar copiilor”, a conchis Mihai Cristea.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0