Prima paginăSocial

Sprijin din inimă pentru inima Dianei

Dimensiune text

Cu sprijinul romaşcanilor s-au strâns 11.424 de lei şi 550 de euro pentru micuţa Diana Arsene, care are nevoie urgentă de o operaţie la inimă.

Mai bine de 100 de romaşcani au participat, duminică, la spectacolul caritabil organizat de Asociaţia Cultural Artistică „Gong” şi „A&M Dance Club”, la Restaurantul Grand Faraon, şi au făcut ca inima Dianei Arsene să bată cu mai multă speranţă. Pe scena improvizată au urcat copii talentaţi, care au cântat, au dansat, au jucat teatru, au bucurat inimile celor prezenţi şi au adus-o pe Diana cu un pas mai aproape de o viaţă normală. „Mulţumim celor care au făcut posibilă această acţiune: Restaurant Grand Faraon, RomTv Roman, Formaţia Ambiance, Răzvan Zarbos, Asociaţia Culturală «Gong», Diandra Bancu, Daria Stoleru, Carina Mihăilă, trupele de dans Fresh Kids, Destiny şi Minifresh Kids”, a spus Alina Boiciuc, administrator al „A&M Dance Club”, care s-a ocupat de organizarea evenimentului. Din cei 7.000 de euro de care are nevoie pentru operaţia la inimă, Diana Arsene a strâns, cu sprijinul romaşcanilor cu suflet mare, 11.424 de lei şi 550 de euro. Foarte mulţi dintre cei care au contribuit sunt colegi de la locul de muncă al mamei, de la firmele Caremil şi Smirodava, colegi de clasă ai Dianei, de la Școala „Vasile Alecsandri”, Andreea Neculai, familia Biciuşcă, Cristiana Stan, Cristiana Pânzaru, Ionel Doru. Cei care nu au reuşit să ajungă la spectacol mai pot dona în contul deschis de mama Dianei, Anca Gotcă, la Banca Română de Dezvoltare, RO50BRDE280SV14760672800.

Diana Arsene s-a născut cu o malformaţie congenitală: persistenţă de canal arterial. Aceasta înseamnă că între inimă şi vasele de sânge comunicarea este defectuoasă şi ea nu are voie să facă nicio activitate care ar solicita suplimentar inima. „Malformaţia i-a fost descoperită la naştere. La început, medicii ne-au încurajat că este posibil ca defectul să dispară în mod natural, până la doi ani, legătura dintre inimă şi aortă refăcându-se odată cu creşterea fetiţei. La doi ani ni s-a spus să mai aşteptăm un an. Apoi, încă unul. La ultima evaluare, medicii ne-au recomandat intervenţia chirurgicală, ca singura soluţie pentru ca Diana să poată duce o viaţă normală”, a spus mama Dianei. Diana a fost programată pentru operaţie pe 9 decembie. Cheltuielile legate de operaţie şi de analizele şi investigaţiile preoperatorii se ridică la aproximativ 7.000 de euro.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0