HomeSocialEducatie

Sport, mişcare, sănătate – bucuria copiilor

La Școala „Alexandru Ioan Cuza” a avut loc ediţia a doua a concursului judeţean pentru copii „Sport, mişcare, sănătate”.

miscare 2Mai bine de 200 de preşcolari şi elevi de clasa pregătitoare şi clasa I, de la şcolile şi grădiniţele din oraş şi din comunele învecinate, s-au adunat în curtea Școlii „Alexandru Ioan Cuza” la cea de-a doua ediţie a concursului judeţean „Sport, mişcare, sănătate”. Muzica, dansul, competiţiile şi, mai ales, voia bună au fost ingredientele principale ale manifestării, care a adus bucurie pentru toţi participanţii. Concursul a avut două secţiuni, una cu caracter artistic, în care s-au întrecut, pe scena special amenajată, grupuri şi formaţii de dans popular, de societate şi modern, şi o secţiune cu caracter sportiv, pe potriva participanţilor: role, triciclete, trotinete. Au participat preşcolari şi şcolari de la Școala Gimnazială Gâdinţi, Grădiniţa Cotu Vameş, Școala Ion Creangă, toate grupele de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 3, Grădiniţa cu program normal a Școlii „Sergiu Celibidache” şi clasele pregătitoare şi clasele I de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”.

miscare 3„Scopul acestui concurs este de a dezvolta interesul copiilor pentru mişcare şi pentru sport, să-i mai scoatem din faţa calculatorului şi a tabletelor şi a acestor jucării moderne, care le răpesc copiilor din timpul în care ar trebui să meargă cu bicicleta sau să se joace afară în aer liber”, a spus educatoarea Mioara Bursuc, de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 3, iniţiatoarea proiectului.

Cei mai talentaţi participanţi au primit la final premii, cu ajutorul sponsorilor, Revista OK, SC Pristil, IF Chelaru Ion din Ion Creangă, Stom Class, SC Caremil SRL, Libricom SRL şi PFA Enea Petre, din Ion Creangă.

Comentarii

WORDPRESS: 0