Prima paginăSanatate

Spitalul vrea dotări de 8,5 milioane de lei

Dimensiune text

Spitalul Municipal de Urgență Roman a înaintat către Ministerul Sănătății o listă cu dotările minime necesare cu aparatură care trebuie achiziționată în acest an. Conducerea spitalului dorește și achiziționarea unui computer tomograf (foto).

 

 

Valoarea totală a aparaturii de care are nevoie spitalul ajunge la 8,5 milioane de lei, aici fiind inclusă doar aparatura prioritară în vederea acreditării. Fondul de dezvoltare al spitalului, din care se pot face investiții în aparatură, este de doar un milion de lei pentru acest an. „Avem nevoie de un computer tomograf, a cărui valoare este de 1,3 milioane de lei, de aparate de radiologie, de aparate de ventilație pentru secția Neonatologie, truse de anestezie. În măsura în care este posibil, noi ne-am dori un computer tomograf propriu, dar, pentru moment, nevoile sunt acoperite de contractul de prestări servicii cu firma Scan Expert”, a precizat economist Leonard Achiriloaei, directorul financiar contabil al spitalului.

„Lumea trebuie să înțeleagă faptul că sănătatea costă. Dacă vrem investigații medicale de calitate, toate acestea costă. Dacă vrem condiții de cazare mai bune, și acestea costă. Noi ni le vom asuma, într-o anume măsură și prioritate. Toate acestea sunt, însă, necesare pentru acreditare și încă nu am trecut totul pe listă. În momentul de față, dotarea este satisfăcătoare în anumite sectoare, în timp ce în altele lasă de dorit. De exemplu, avem un laborator de analize foarte bine dotat, informatizat și acreditat Renar”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0