Prima paginăSocialSanatate

Spitalul Roman se pregăteşte de contractare

Dimensiune text

În săptămâna care urmează, conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman va negocia şi semna noul Contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale spitaliceşti pentru anii 2014 – 2015, la Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ.

După aprobarea normelor metodologice de aplicare a noului Contract Cadru care reglementează condiţiile acordării serviciilor medicale spitaliceşti în 2014-2015, următorul pas este semnarea noilor contracte de către furnizorii de servicii medicale. Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman va merge la Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ pe data de 13 iunie, pentru încheierea noului contract.

Ca şi noutate, de acum înainte, numărul cazurilor lunare de spitalizare continuă ce pot fi contractate va fi de 1.884 pe lună, în loc de 2.000, câte erau până în prezent. „Nu se vor mai face regularizări de buget pe parcursul anului, la suma contractată la început. Dacă depăşim numărul cazurilor pe foi de spitalizare continuă, ele nu vor mai fi regularizate cu foile de zi”, a precizat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

Au dispărut spitalizările de 24 de ore. Practic, acum există numai ambulatoriu de specialitate, spitalizare continuă şi spitalizare de zi, de maximum 12 ore. În anexele noului contract sunt precizate diagnosticele medicale, împreună  cu tarifele maximale care se pot obţine pentru cazurile cu spitalizare de zi, precum şi procedurile chirurgicale care se pot face pe spitalizare de 12 ore. „De exemplu, în lista pentru spitalizările de zi sunt incluse anemia, pentru care se decontează maxim 335 de lei, hipertensiunea care nu necesită spitalizare continuă – 224,53 lei, diabet zaharat tip II, fără complicaţii – 305 lei, hepatită cronică virală C, fără comorbidităţi – 225 de lei, gastrită – 313 lei sau cistită acută – 228 de lei. Printre procedurile chirurgicale care se pot efectua în spitalizare de zi se numără amidalectomia, pentru care ni se decontează 589,67 lei de lei, chiuretaj uter – 594 de lei sau stroboscopie – 629 de lei. Întrebările medicilor sunt dacă aceste operaţii chiar se pot face în 12 ore. Oricum, pentru aceste cazuri primim mult mai mult decât primeam până acum. Trebuie depusă o notă de fundamentare pentru aceste cazuri, care să cuprindă ce anume cheltuim, ce consumăm noi ca să rezolvăm cazul, respectiv cât costă investigaţiile, consultaţii paraclinice, radiologice şi tratamentul. Cel mai bun lucru din noul contract este că există tarife bune care se pot obţine pentru aceste foi de zi. Dacă noi vom efectua aceste note de fundamentare cu conştiinciozitate, ne putem creşte veniturile la spital”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu.

Partajează articolul
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0