Spitalul Roman caută trei directori

HomeSanatate

Spitalul Roman caută trei directori

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 02Mai sunt zece zile până se încheie procedura de înscriere la concursul organizat de Spitalul Municipal de Urgenţă Roman pentru ocuparea celor trei funcţii de director din conducerea administrativă a instituţiei. Concursul vizează ocuparea posturilor de director financiar-contabil, director medical şi director de îngrijiri, ocupate în prezent de Leonard Achiriloaei, doctor Oana Onu, respectiv asistent principal Elena Chirilă. Candidaţii trebuie să achite şi o taxă pentru a participa la concurs.

După selecţia dosarelor, ce se pot depune până pe 17 februarie, la serviciul Resurse Umane, proba scrisă va fi susţinută, pentru toate cele trei funcţii, pe data de 27 februarie.

Pentru funcţia de director medical se cere ca cei interesaţi să fie absolvenţi de facultate în domeniul medicinei, să fie confirmaţi ca medic specialist sau primar şi să aibă cel puţin doi ani vechime ca medic specialist sau să aibă competenţă în managementul serviciilor de sănătate sau să fi absolvit un curs de management spitalicesc.

Pentru funcţia de director financiar-contabil, candidaţii trebuie să fi absolvit studii universitare de lungă durată în domeniul economic, să aibă cel puţi doi ani vechime în specialitatea studiilor şi să deţină certificatul de atestare a cunoştinţelor dobândite în domeniul Sistemului european de conturi, precum şi de cunoaştere a reglementărilor europene în domeniu.

Cei care vor să aplice pentru funcţia de director de îngrijiri trebuie să fie absolvenţi de învăţământ postliceal sanitar sau de învăţământ universitar în domeniul medical, să fie asistent medical principal şi să aibă cel puţin doi ani vechime ca asistent medical principal.

Dosarele se pot depune până pe 17 februarie, în termen de 24 de ore de la comunicarea rezultatului verificării urmând a fi depuse şi eventuale contestaţii. Concursul constă într-un test grilă ca lucrare scrisă de verificare a cunoştinţelor din legislaţia specifică postului, susţinerea proiectului pe o temă din domeniul de activitate al postului şi interviul de selecţie. Probele de evaluare se notează cu note de la 1 la 10. Pentru a fi declaraţi admişi, candidaţii trebuie să obţină media finală de cel puţin 7 şi la fiecare probă trebuie să ia minim nota 6.

Candidaţii trebuie să achite şi o taxă pentru a participa la concurs, care este de 200 de lei pentru funcţiile de director medical şi cea de director financiar-contabil şi de 100 de lei în cazul funcţiei de director de îngrijiri.

Pe site-ul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman – www.spitalroman.ro – se găsesc şi bibliografia şi temele pentru proiectul ce trebuie prezentat comisiei de concurs.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 4
  • N-am auzit de „text grila”. O fi ceva nou.

  • Probabil ca aceeasi directori vor isi vor reocupa functiile ocupate de ei in prezent . Insa ar fi bine sa vine niste oameni cu suflet care sa faca treaba , nu sa se faca economii lasand sa se piarda vieti si lasand familii indurerate in urma . Doresc ca lucrurile sa functioneze si nu sa marim spatiul la morga asa cum spunea prefectul de la ploiesti ci sa salvam cat mai multe vieti .de ce sa moara oameni cu zile cand pot sa traiasca , sa isi vada copiii mari , cu nepoti .

  • Am citit cu atentie articolul de mai sus si sincer nu inteleg cateva chestii. In primul rand tinand cont de ceea ce se intampla in spitalul nostru ar trebui ca celor trei sa nu li se permita sa-si mai depuna dosarul. Cred ca ar trebui respectate niste criterii de performanta la care toti cei trei ar pica cu brio. In al doilea rand daca comisia de evaluare este din spital oare ghici ciuperca cine vor fi cei trei noi directori. Eu unul nu pot sa-mi dau seama, insa dvs. ati putea face niste demersuri in acest sens deoarece sunteti un reporter destul de bine pregatit. Si nu in ultimul rand sper sa fie o scapare a dvs. deoarece imi este f greu sa cred ca studiile liceale sunt puse pe acelasi loc cu cele universitare. Oare cum e posibil ca un director in zilele de astazi sa aiba doar liceul. Mai bine cerem studii gimnaziale si ajungem ca pe timpul lui Ceausescu când fabrica unde lucram eu era condusa de unul cu 7 clase. Sper sa fie o scapare a dvs. deoarece atunci tot de dvs. tine sa ne informati daca e sau nu asa. In rest, tineti-o tot asa. Cu respect.