HomeSanatateRoman

Spitalul Municipal are mai multe puncte slabe

Potrivit planului de management întocmit la ocuparea funcţiei de către directorul Spitalului, medicul Mihaela Banu, instituţia sanitară avea mai multe puncte slabe decât forte, care ţineau şi de funcţionare, dar şi de organizarea activităţii.

La ocuparea funcţiei de manager general interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, medicul Mihaela Banu a  întocmit un plan de management. În acest document, ca puncte slabe erau menţionate faptul că personalul medical este în număr insuficient pentru anumite specialităţi (oncologie, radiologie, cardiologie, chirurgie), existenţa unui număr mic de medici rezidenţi, lipsa secţiilor medicale neurochirurgie şi hematologie, venituri proprii într-un procentaj scăzut. De asemenea, mai multe secţii necesitau reparaţii, respectiv Obstetrică – Ginecologie, Medicină internă, ORL, Psihiatrie, Sterilizare şi Bloc operator. Mai sunt menţionate costurile mari de funcţionare în sezonul rece, respectiv pentru energie electrică şi gaz metan, lipsa unui sistem informatic integrat care să asigure interconectarea tuturor serviciilor medicale, pentru eficientizarea gestionării fondurilor disponibile. În plus, structura actuală a spitalului, de tip pavilionar, necesită costuri ridicate de întreţinere a infrastructurii.

Principala preocupare a noului manager a fost să rezolve aceste probleme, iar până acum, pentru o parte dintre ele s-a găsit o soluţie. De exemplu, reparaţiile la secţiile menţionate sunt în plină desfăşurare. Din păcate, însă, în ciuda eforturilor doctoriţei Banu, nu s-au găsit medici care să ocupe posturile libere de la Oncologie şi Cardiologie. Au fost angajaţi, însă, un medic penumolog şi unul de Medicină Internă, iar în curând se va desfăşura un examen pentru ocupare unui post la Radiologie.

Printre punctele forte ale spitalului se numără situarea pe artera E85, cu acces facil pentru pacienţi, existenţa unui compartiment de chirurgie toracică, unic în judeţ, existenţa laboratorului de analize medicale acreditat RENAR, precum şi faptul că oricărui caz care reprezintă urgenţă medico-chirurgicală în CPU i se face o investigaţie Computer Tomograf direct în urgenţă.