Prima paginăSanatate

Spitalul a cumpărat prin programul „Rabla” două autoturisme

Spitalul a cumpărat prin programul „Rabla” două autoturisme

Dimensiune text

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman a folosit programul „Rabla” pentru a-și reînnoi parcul auto. Unitatea medicală a renunțat la o Dacia Logan, din 2007, și la o Ambulanță Volkswagen, primită donație în 2008, achiziționând, în schimb, prin programul Rabla, un autoturism Dacia Dokker Laureate Blue DCI 75 și un autoturism Dacia Logan Laureate SCE 73. Noile mașini vor fi utilizate și pentru probleme administrative, pentru aprovizionarea cu sânge de la centrele de transfuzii, dar și pentru transportul pacienților externați.

„Noul autoturism Dacia Logan va fi folosit pentru transportul corespondenței și al personalului între instituțiile din județ și aprovizionare unității cu sânge de la centrul de transfuzii. Al doilea autoturism – un autoturism Dokker Laureate Blue DCI 75 – va fi folosit pentru transportul pacienților externați, care nu necesită targă, și pentru transportul, pentru investigații de specialitate, pacienților între secțiile din Spitalul Vechi și Spitalul Nou. Cele două autoturisme au costat 98.076,71 lei. Dacia Dokker a fost achiziționată cu suma de 65.750, 88 lei – din care 6.500 lei reprezintă voucherul Rabla, iar  Dacia Logan a fost achiziționat cu 45.325,83 lei – din care 6.500 lei a fost voucherul Rabla”, au declarat reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Spitalul Municipal de Urgență Roman dispune, pentru anul 2019, de un fond propriu de dezvoltare de circa 2,5 milioane de lei, din care s-au făcut și aceste noi investiții. Conform declarațiilor oficialilor unității medicale, Spitalul a casat și radiat și un autoturism Dacia Logan, achiziționat în 2007, care era folosit pentru transportul hranei preparate de la Spitalul Municipal de Urgență Roman către secțiile de Pediatrie, Psihiatrie și Boli Infecțioase. În continuare, transportul va fi asigurat de un alt autoturism Dacia Logan MCV, ce urmează a fi modificat pentru a respecta standardele DSV și DSP.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0