HomeSocialSanatate

Spitalele au stocurile de medicamente asigurate

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a primit dispoziţia de a se asigura că spitalele din judeţ au acoperit necesarul de medicamente în această perioadă, pentru a nu avea probleme cu aprovizionarea din cauza condiţiilor meteo.

Spitalele din judeţul Neamţ nu au avut probleme cu aprovizionarea cu medicamente în această perioadă, stocurile lor fiind asigurate şi pentru următoarea perioadă. „Din controlul pe care l-am efectuat în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie, a rezultat că spitalele din judeţul Neamţ aveau asigurat stocul de medicamente chiar şi pentru două luni, aşa că la noi nu sunt probleme”, a declarat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ trebuie să se asigure că spitalele nu au probleme cu medicamentele, în această perioadă, din cauza vremii. Dispoziţia a venit de la Ministerul Sănătăţii, care doreşte ca toate direcţiile judeţene de sănătate publică să depună toate eforturile necesare pentru a veni în sprijinul unităţilor sanitare de pe teritoriul de care răspund, pentru aprovizionarea continuă cu medicamente şi materiale sanitare în vederea acordării tratamentului adecvat pacienţilor. De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu a solicitat directorului Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale să atenţioneze toţi distribuitorii de medicamente să-şi onora comenzile cu prioritate către unităţile sanitare din localităţile afectate de viscol.

Comentarii

WORDPRESS: 0