Spectacolul de operetă „Crai Nou”, de Ciprian Porumbescu, duminică la Casa de Cultură

HomeCultural

Spectacolul de operetă „Crai Nou”, de Ciprian Porumbescu, duminică la Casa de Cultură

Duminică, 5 iunie, romașcanii au din nou prilejul să asiste la un concert susținut de dirijorul Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București, în cadrul unui eveniment dedicat marelui compozitor Ciprian Porumbescu, la spectacolul de operetă „Crai Nou”, cu prilejul sărbătoririi a 140 de ani de la premieră. Accesul este gratuit, iar concertul va avea loc la sala mare a Casei de Cultură, de la ora 18.

„Vă invităm la un spectacol de înaltă ținută artistică, duminică, 5 iunie, ora 18:00, la Casa de Cultură din municipiul Roman! Vă propunem întâlnirea cu o partitură muzicală istorică, opereta «Crai Nou» de Ciprian Porumbescu, prima operetă românească cultă a cărei premieră absolută a avut loc în urmă cu 140 de ani. Spectacolul va fi susținut de Orchestra Metropolitană București, Corul «Accoustic» & Balet, duminica aceasta, 5 iunie, la ora 18:00, în sala mare a Casei de Cultură, iar accesul va fi gratuit. În «Crai Nou» veselia și poezia sunt coordonatele principale ale unei atmosfere tipic românești, plină de optimism, având la bază un mit popular care spune că luna nouă poate aduce fericirea celor îndrăgostiți. Pentru prima dată la Roman, va fi pusă în scenă frumoasa operetă a lui Ciprian Porumbescu, un omagiu dedicat valorilor culturale românești, adus de aproximativ 100 de artiști, dintre cei mai valoroși instrumentiști, soliști și balerini din România, coordonați prin stilul unic și inconfundabil al dirijorului Daniel Jinga. Vă așteptăm, cu mult drag!”, au transmis reprezentanții Primăriei Roman.

Consiliul Local al municipiului Roman a aprobat, în ședința ordinară din 12 mai, alocarea din bugetul local a sumei maxime de 62.000 lei pentru organizarea în bune condiții a spectacolului de operetă „Crai Nou”, la Roman, în data de 5 iunie.

Dirijorul Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București se vor afla din nou la Roman, după concertul susținut aici în toamna anului 2018, în cadrul evenimentului „Rapsodiem – De la geneză la CENTENAR”, inițiat de Primăria Roman cu sprijinul Asociației Municipiilor din România și al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, una dintre puținele ocazii în care grădinile Centrului Eparhial Roman au fost deschise publicului larg.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0