Prima paginăSocial

Sondajul de opinie cu privire la locul de desfășurare a Zilelor Municipiului s-a încheiat

Sondajul de opinie cu privire la locul de desfășurare a Zilelor Municipiului s-a încheiat

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman a încheiat sondajul de opinie cu privire la locul de desfășurare a Zilelor Municipiului inițiat în urmă cu două săptămâni. Conform reprezentanților instituției, cele mai multe opțiuni au fost pentru ca locul de desfășurare a evenimentelor să rămână pe centrul orașului, însă organizatorilor de concerte și comercianților li se vor prezenta și alte variante.

„Sondajul de opinie iniţiat de conducerea Primăriei municipiului Roman cu privire la spaţiul considerat cel mai potrivit de romaşcani pentru desfăşurarea evenimentelor din cadrul Zilelor Romanului s-a încheiat. Cele mai multe dintre opţiuni au înclinat balanţa către centrul municipiului, însă multe propuneri au fost şi pentru desfăşurarea manifestărilor în Complexul de Agrement «Moldova», în Parc sau pe stadioane. Variantele ca Zilele Romanului să se desfăşoare în Parc sau pe stadioane nu sunt oportune, în Parc derulându-se procedura de autorizare ca grădină zoo a spaţiului în care vieţuiesc acum cerbii, căprioarele şi păsările, iar pe stadioane ar duce la degradarea suprafeţei de joc. În perioada următoare, conducerea Primăriei Roman va discuta cu organizatorii – firme specializate care asigură toate evenimentele pe cheltuiala lor-, pentru a stabili, funcţie şi de opiniile romaşcanilor, care ar urma să fie locul de desfăşurare a Zilelor Romanului”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Roman.

În ultimii trei ani, pentru concertele susținute de Zilele Municipiului Roman nu s-au mai alocat bani din bugetul local. Astfel, s-au încheiat parteneriate cu firme private care au adus artiștii și aceștia i-au plătit din banii pe care i-au încasat de la cei care au terase sau chioșcuri de vânzare produse. Cu alte cuvinte, mai toată discuția se poartă, de fapt, pe tema convingerii celor care vând că un număr cât mai mare de romașcani le vor trece pragul.

Chiar dacă sunt și voci care susțin că desfășurarea manifestărilor în altă parte decât centrul orașului nu este oportună din cauza faptului că nu ar veni romașcanii, prezența la bâlci, care se desfășoară departe de centru – în Bazar, îi contrazice. Și în Ștrand, pe timp de vară, numărul celor care merg la bazine ajunge și la 2.500 de persoane pe zi, la finele săptămânii.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0