Sondaj despre unde ar trebuie să se desfășoare manifestările de Zilele Municipiului Roman

HomeActualitate

Sondaj despre unde ar trebuie să se desfășoare manifestările de Zilele Municipiului Roman

 

De-a lungul ultimilor ani, de când în centrul municipiului se organizează diferite manifestări, romașcanii s-au împărțit în trei mari categorii: cei care nu sunt de acord să fie organizate evenimente în centrul orașului, cei care sunt de acord să fie organizate evenimente în centrul orașului și cei care nu ar vrea nici în centrul orașului, dar nici prea departe de centrul orașului. Primăria Roman a lansat pe Facebook un sondaj de opinie, cu întrebarea: „Unde doriţi să se desfăşoare evenimentele din cadrul Zilelor Municipiului Roman (14-21 mai 2017)” și trei răspunsuri: „În centrul oraşului”, „În Complexul de Agrement «Moldova»” (zona ștrand) sau „În alt loc decât cele propuse”.

În mai puțin de patru ore de la publicarea sondajului, 200 de persoane și-au exprimat opinia. „Primăria Municipiului Roman îi invită pe romaşcani să-şi exprime punctul de vedere cu privire la locul unde ar fi cel mai potrivit să se desfăşoare manifestările organizate de Zilele Municipiului Roman. Părerea cetăţenilor contează pentru conducerea administraţiei locale, astfel încât vă rugăm şi vă invităm să participaţi la acest sondaj sau să trimiteţi pe adresa de e-mail: primar@primariaroman.ro propunerile dvs. Vă mulţumim anticipat pentru implicare!”, este invitația făcută de reprezentanții administrației locale.

Sondarea se face cu o aplicaţie a Facebook. Cei care participă la sondaj pot vota o singură opțiune, nefiind permis să-și schimbe votul, să se răzgândească. În același timp, aplicația înregistrează votul, dar nu arată și rezultatul în timp real. „Pentru a asigura transparenţa votului, zilnic, la finele programului de lucru, va fi postat rezultatul votului. Sondajul referitor la locul unde ar trebui să se desfăşoare evenimentele publice din cadrul Zilelor oraşului se va încheia pe 1 aprilie, în cazul în care numărul participanţilor va fi relevant, altfel vom mai prelungi termenul, pentru a avea o imagine cât mai apropiată de realitate”, a declarat primarul Lucian Micu.

Printre propunerile pe care romașcanii le-au făcut în comentariile postate pe pagina Primăriei se numără acelea ca manifestările să se desfășoare pe stadion, în bazar, în Parcul Municipal sau pe fosta Florilor (tronsonul bulevardului Roman Mușat de la sensul giratoriu de la „Doi măgari” și până înspre cimitir). Cele mai multe reproșuri pentru organizarea manifestărilor în centrul orașului au avut ca temei gălăgia produsă și faptul că traficul este blocat.

Joi, 16 martie, ziua când a fost postat sondajul, până la ora 16.30, votaseră 198 de persoane, dintre care 119 doreau ca manifestările să se țină în Complexul de Agrement „Moldova”, 62 de persoane doreau să se țină tot în centrul municipiului, iar alți 17 participanți doreau într-o altă zonă. Urmează să vedem dacă reprezentanții Primăriei vor ține cont de opțiunea cetățenilor și, ulterior, în cazul în care locația va fi modificată – care va fi impactul asupra amplorii evenimentelor.

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • S-au cheltuit multi bani pentru amenajarea spatiului din strandul municipal ;inclusiv o scena ….!Asadar ,…….”ALTA INTREBARE” !!! …Din centrul orasului pana la strand se fac cinci minute !!!…Cred ca ati inteles ce raspuns am dat ….!

  • in complexul de agrement MOLDOVA

  • in zavoi in tiganime ,caci acolo nu s-a investit mai nimic ,si vrem sa civilizam tiganii cum ,ma intreb lasandu-i in gunoaie si garduri cu spini ,eu daca as fi primar as igieniza zona as face ca pe rahovei ,iluminat chiar excesiv pe timp de noapte si patrule de la locala cate doua ,jandarmi si politie nationala non stop 24 din 24 ,utilitati in zona ,si atunci ar disparea imaginea de ghetou ,putinii romani care mai locuiesc in zona vor sa vanda imobilele si traiesc baricadati pe timp de zi ,care au chiar si camere tot cu portile incuiate stau si dupa ce am facut acestea pot amenda pe tiganii care isi intind zdrentele pe gard la uscat il pot amenda cand isi arunca gunoiul in strada il pot monitoriza pe cel certat cu legea dar asa acolo este refugiul multor infractori !!!!