Prima paginăActualitateRural

Soluții pentru drumul spre Văleni

Dimensiune text

Pentru drumul judeţean DJ 157A Dulceşti – Văleni – Talpa sunt alocaţi, anul acesta, doar 700.000 de lei pentru lucrări de modernizare.

Drumul judeţean Dulceşti – Cârlig nu este, încă, practicabil în totalitate, în ciuda eforturilor declarate ale autorităţilor judeţene. Marţi dimineaţă, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ au venit cu o altă idee. Aceştia vor să aducă pe drumul respectiv spărtură de betoane, iar pe deasupra să pună un strat de balast. „Am început activitatea vineri dimineaţă. Din păcate, tot efortul nostru a fost anulat după ce un tir a intrat pe drumul respectiv. Nu ştiu ce s-a întâmplat şi cum de a ajuns tirul pe acolo, dar cert este că ne-am chinuit din greu să-l scoatem, au fost folosite tractoare pentru a-l scoate de pe drum”, a afirmat Doru Conachi, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul CJ Neamţ.

Reprezentantul CJ Neamţ consideră că principala cauză pentru care, la acest moment, drumul judeţean nu este practicabil – este vorba de o porţiune de mai mulţi kilometri – este lipsa de finanţare. „Anul acesta avem 22 de investiţii începute şi neterminate pe drumurile judeţene. Valoarea totală actualizată a acestor investiţii se ridică la  128 de milioane de lei. Știţi câţi bani am primit anul acesta pentru continuarea proiectelor? Opt milioane de lei, adică mai puţin de 10%. Și aşa a fost mereu, nu este o situaţie valabilă doar anul acesta. Nu avem cum să facem drumuri bune fără bani”, a explicat Doru Conachi.

Pentru drumul judeţean DJ 157A Dulceşti – Văleni – Talpa sunt alocaţi, anul acesta, 700.000 de lei pentru lucrări de modernizare. 400.000 de lei vor fi folosiţi pentru lucrări pe segmentul de până la kilometrul 12, iar 300.000 de lei vor fi folosiţi pentru segmentul dintre kilometrii 12 – 19.

În 2011, pe acest drum au mai fost făcute lucrări, pe o lungime de aproape doi kilometri – pe o porţiune foarte proastă -, dar lucrările respective nu au fost continuate, astfel că ceea ce s-a modernizat între timp deja s-a deteriorat.

Din cauza calităţii drumului, firma de transport persoane care are licenţă pe traseul Dulceşti – Cârlig – Briţcani – Văleni a ales, de câteva zile, să circule pe o rută ocolitoare. Din păcate, această rută nu include şi satul Cârlig, astfel că oamenii de acolo sunt izolaţi de lume, deşi locuiesc la nici 20 de kilometri de Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0