Prima paginăNeamt

Șoferii sînt obligați să doarmă

Dimensiune text

Avînd în vedere evenimentele înregistrate la nivelul țării, în care au fost implicate autovehiculele destinate transportului public de mărfuri, în perioada 26 – 27 iunie, la nivel național a avut loc o acțiune de control în trafic privind această categorie de transportatori.

 

Controalele au vizat reducerea riscului de victimizare prin accidente în care să fie implicată această categorie de autovehicule, eliminarea activităților ilicite din domeniul transporturilor publice, respectarea perioadelor de conducere și odihnă.
La acțiune au participat și reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier Neamț, fiind constituite echipaje comune care au acționat pe rețeaua de drumuri naționale de pe raza județului.
În cadrul acțiunii au fost controlate 122 autovehicule transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone, fiind aplicate 43 sancțiuni contravenționale, dintre care 36 pentru nerespectarea legislației rutiere și patru pentru nereguli privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto.

COMENTARII

WORDPRESS: 0