Șoferi prinși fără permis la volan de polițiștii din Dulcești. Un număr semnificativ de infracțiuni rutiere, în acest weekend

HomeActualitate

Șoferi prinși fără permis la volan de polițiștii din Dulcești. Un număr semnificativ de infracțiuni rutiere, în acest weekend

Sâmbătă, 25 noiembrie, în jurul orei 10:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat, în localitatea Horia, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din Trifești, care nu deținea drept de conducere, pentru nicio categorie de vehicule, informează IPJ Neamț. Totodată, în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat, pe DN 15D, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din județul Bacău, care avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Tot sâmbătă, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Bicaz, au depistat pe DN 12C, în localitate Bicaz Chei, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate. Deoarece acesta manifesta incoerență în vorbire, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deși polițiștii i-au adus la cunoștință faptul că refuzul de recoltare de probe biologice constituie infracțiune, acesta a refuzat să fie condus la o unitate medicală.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Bicaz au efectuat semnal regulamentare de oprire a unui autoturism ce se deplasa pe DN 15, în localitatea Hangu, pe direcția Bicaz – Poiana Teiului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și de această dată conducătorul auto a refuzat să fie condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Activitățile desfășurate de polițiști duminică, 26 noiembrie, au condus la identificare în flagrant a altor patru conducători auto ce săvârșeau infracțiuni rutiere. Astfel, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat, pe strada Izvoare, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Piatra Neamț, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. În jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, în localitatea Borlești, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți doi conducători auto, un bărbat de 32 de ani, din Piatra Neamț, și un tânăr de 23 de ani, din Timișești, au fost depistați de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț și cei din cadrul Formațiunii Rutiere Tîrgu Neamț conducând fără a avea drept de a conduce autoturisme. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

În acest weekend, în urma acțiunilor specifice desfășurate de polițiști, atât pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cât și a celor ce aduc atingere siguranței cetățenilor, polițiștii au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, fiind reținut un permis de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare, polițiștii confiscând cantitatea de 6,25 metri cubi de material lemnos. La acțiuni au participat polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, Ion Creangă și Bicaz, cei din cadrul Formațiunii Rutiere Bicaz și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0