Șoferi fără permis, pentru conducere sub influența alcoolului

Șoferi fără permis, pentru conducere sub influența alcoolului

Dimensiune text

 

În noaptea de 11 spre 12 ianuarie, în intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț, alături de cei ai Serviciului de Ordine Publică, au intensificat acțiunile în trafic, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, informează IPJ Neamț.

Acțiunea polițiștilor a vizat reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză și consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Legislația penală încriminează „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” în articolul 336, alineatul 2, din Codul penal, care prevede pedeapsa cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 7 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

De asemenea, au fost constatate 9 infracțiuni, dintre care 5 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 4 pentru alte infracțiuni, precizează comunicatul IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0