Șofer prins băut la volan, la Horia

HomeActualitate

Șofer prins băut la volan, la Horia

Marți, 27 decembrie, în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic un bărbat de 55 de ani, din Trifești, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 15D, în localitatea Horia, informează IPJ Neamț. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți patru șoferi au fost depistați ieri de polițiștii nemțeni conducând sub influența alcoolului, la Dochia, Brusturi și Răucești (2), având alcoolemii între 0,73 și 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Zilnic, polițiștii se află în teren, pentru asigurarea unui climat de normalitate și pentru a preveni situațiile de risc, în care pot fi implicați atât adulții, cât și minorii. Contăm, însă, și pe sprijinul și responsabilitatea dumneavoastră. Dacă aveți o rudă, cunoștință, prieten care a consumat băuturi alcoolice și intenționează să se deplaseze cu autoturismul, în calitate de conducător auto, sfătuiți-l să folosească un mijloc de transport în comun sau să ceară ajutorul unui prieten, pentru a-l transporta în siguranță la domiciliu. Nu dați sănătatea dumneavoastră și a celor dragi pe un pahar de alcool! Chiar dacă aveți impresia că sunteți apt de a conduce un vehicul, chiar și pe distanțe scurte, după ce ați consumat alcool, să știți că nu este așa. Studiile clinice și experiența noastră de zi cu zi dovedesc contrariul. Alcoolul încetinește activitatea sistemului nervos central, iar consumul de alcool îți poate afecta condusul autovehiculului, prin faptul că acesta cauzează: deficiențe de vedere; încetinirea reflexelor; reducerea concentrării și a vigilenței; crearea unei stări de relaxare și somnolență; dificultăți în interpretarea informațiilor senzoriale; supraestimarea propriilor abilitați. Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu conduceți dacă ați consumat alcool sau substanțe psihoactive!”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0