Home

Soarta fotbalului de pe pășunea comunală

Anual, consiliile locale investesc bani pentru funcționarea asociațiilor sportive. Fonduri mai mari și construirea de baze sportive moderne sunt dorințele autorităților locale din satele din zona Roman.

 

Administrațiile publice locale investesc, în fiecare an, fonduri pentru funcționarea asociațiilor sportive. Cum în fiecare comună din jurul Romanului s-au format echipe de fotbal, investiția se justifică. Dacă echipa mai obține și rezultate, atunci autoritățile locale sunt nevoite să aloce o mică avere pentru transport și alte cheltuieli ce țin de competiție și gândesc, în perspectivă, proiecte pentru construirea de baze sportive. Denumirile echipelor de fotbal arată aspirațiile, forța și încrederea sportivilor în forțele lor.

 

Fonduri mai mari pentru echipa de fotbal Viitorul Săbăoani

 

Viitorul Săbăoani

Viitorul Săbăoani

Deși funcționează de ani buni, Asociația Viitorul Săbăoani are abia de anul trecut o echipă de fotbal. Pentru participarea la competiții, din bugetul local al comunei s-au alocat, anul trecut, 12.000 de lei. Fondurile s-au dovedit insuficiente. „Nu a fost o sumă cu care să putem acoperi transportul sportivilor și alte cheltuieli aferente. Uneori, i-am transportat la competiții pe sportivi și cu mașinile personale. Nu știm ce valoare va avea bugetul din acest an, dar vrem să alocăm, pentru 2013, o sumă mai mare pentru echipa de fotbal„, spune Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.

Echipa de fotbal (foto) nu dispune, încă, de teren pentru susținerea meciurilor. „În comună, am amenajat o bază sportivă pentru copii, la intrarea în sat, pe care am dat-o în folosință cu trei ani în urmă. Dimensiunile terenului nu permit susținerea meciurilor echipei de fotbal a comunei, motiv pentru care competițiile au fost ținute pe un teren din comuna Gherăești„, spune Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani. Se va identifica un teren pe teritoriul comunei, pentru amenajarea unei baze sportive. Motivația ne-o dă chiar primarul Valeria Dascălu: „Sunt băieți foarte buni și trebuie să le asigurăm condiții„.

 

Echipa de fotbal Zimbrul Pâncești” va avea bază sportivă

 

Anul trecut a fost înființată și echipa de fotbal Zimbrul Pâncești, administrația publică locală alocând din bugetul local doar 5.000 de lei pentru cheltuielile echipei. Terenul pe care echipa de fotbal joacă meciurile se află în administrarea Agenției Domeniilor Statului, iar construirea unei baze sportive pe acest loc va însemna o perioadă lungă de negocieri cu proprietarul terenului. „Avem în plan construcția unei baze sportive pe o suprafață de cinci hectare. Pentru început, trebuie să vedem ce soluții vom putea găsi pentru a intra în posesia acestui teren. Dacă vom găsi înțelegere, construirea bazei sportive va fi inclusă într-un proiect integrat„, a precizat Augustin Holmanu, primarul comunei Pâncești.

 

Primarul din Văleni pariază pe fotbaliștii de la Arsenal

 

Cu un buget de 10.000 de lei, echipa Arsenal Văleni, înființată în 2012, este pusă pe fapte mari. „Nu avem decât un teren de fotbal și o echipă ambițioasă„, spune Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni. Cum în comună trăiesc și rromi, asociația este condusă de un român și un rrom. Deși 80% dintre fotbaliști sunt rromi, primarul se bazează pe aceștia: „Putem conta pe ei„.

Dacă echipa de fotbal din comuna Văleni este pusă pe fapte mari, cea din comuna Ruginoasa nu mai are ca „patron” administrația locală. „Din lipsă de fonduri, am renunțat la finanțarea echipei de fotbal a comunei. Trebuia să cheltuim anual 15-20.000 de lei numai pentru deplasări și mici cheltuieli. Am desființat asociația anul trecut. Echipa de fotbal a fost preluată de un proprietarul unei societăți – «Lorisim» Ruginoasa„, a spus Nicu Chirilă, primarul comunei Ruginoasa.

Comentarii

WORDPRESS: 0