Smiley este așteptat la Roman la Festivalul „Zilele Diasporei”, la finalul lunii august

HomeSocial

Smiley este așteptat la Roman la Festivalul „Zilele Diasporei”, la finalul lunii august

Săptămâna viitoare, miercuri, 27 iulie, consilierii locali romașcani se vor întruni în cadrul ședinței ordinare a acestei luni, pe ordinea de zi a întâlnirii fiind înscrise 21 de proiecte de hotărâre.

Unul dintre proiectele ce urmează a fi dezbătute de consilierii locali se referă la aprobarea încheierii unui acord de colaborare între Municipiul Roman, SC Viobeti Comimpex SRL București și Roman Value Centre SRL, pentru desfășurarea evenimentului de interes public local Festivalul „Zilele Diasporei”, în perioada 26-28 august, în parcarea centrului comercial Roman Value Centre, în care vor fi amenajate și zone pentru comercianți, terase de alimentație publică și un parc de distracții. Documentul mai prevede alocarea din bugetul local a sumei maxime de 59.500 lei reprezentând contravaloarea prestațiilor muzicale și cheltuielile aferente pentru o parte din artiștii care vor evolua în cadrul spectacolelor organizate în cadrul evenimentului.

Conform proiectului de hotărâre, în cadrul Festivalului „Zilele Diasporei”, spectacolele finanțate din bugetul local al Municipiului Roman programează vineri, 26 august, recitaluri ale artiștilor: Dan Cernavodeanu, Iuliana Zlatov și Ștefan Enășel; sâmbătă, 27 august – Ian Raiburg și Noaptea Târziu; duminică, 28 august – Adina Roșca și Cătălin Doinaș. Spectacolele asigurate de SC Viobeti Comimpex SRL București și Roman Value Centre SRL programează recitaluri ale artiștilor: Aurel Neamțu (sâmbătă, 27 august), Claudia Pavel și Smiley (duminică, 28 august) – se mai arată în proiectul de hotărâre.

În cadrul acestui eveniment dedicat cetățenilor din municipiul Roman și din Zona Roman precum și celor din diaspora veniți în vacanță, vor avea loc spectacole de muzică ușoară și populară, vor participa comercianți și producători din țară, vor fi organizate terase de alimentație publică pentru desfacerea şi consumul băuturilor alcoolice şi non-alcoolice, a produselor alimentare şi nealimentare, precum și un parc de distracții. Luna august este «Luna Diasporei», iar Primăria municipiului Roman a organizat în fiecare an o serie de întâlniri cu romașcanii care lucrează peste hotare și care în această perioadă se întorc acasă pentru a-i revedea pe cei dragi, prilej de a le reaminti că administrația publică locală face eforturi pentru a dezvolta orașul și a le oferi alternativa de a se întoarce acasă. De asemenea, «Luna Diasporei» reprezintă un bun prilej pentru toți cetățenii să se bucure împreună de momente de sărbătoare în cadrul unui eveniment dedicat romașcanilor, locuitorilor din Zona Roman și celor care trăiesc de mulți ani în străinătate și au venit acasă în vacanță – Festivalul «Zilele Diasporei» 2022 – eveniment de interes public local care va avea loc la Roman, în perioada 26-28 august 2022”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre ce urmează a fi discutat de consilierii locali în ședința ordinară a lunii iulie.

Proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței din 27 iulie pot fi accesate la acest link: https://primariaroman.ro/consiliu_local/sedinta-ordinara-a-consiliului-local-roman-din-27-iulie-2022/.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0