HomeRural

Slujbe de inaugurare la Simionești

Locuitorii satului Simionești, din comuna Cordun, au două noi obiective edilitare: cămin cultural modern și un nou cimitir. Investițiile au  fost realizate integral din bugetul local. La inaugurare au participat PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preotul Florin Țuscanu, protopop al Protoeriei Roman, senatorul Ioan Chelaru și alte personalități ale vieții publice din comună și din orașul Roman.

 

Modernizarea fostului cămin cultural, cu o vechime de peste 50 de ani, a început în 2009 și a costat 480.000 de lei. „Centrul Cultural a apărut ca o nevoie de primenire a activității culturale a satului. Am început această înnoire cu reabilitarea și totodată extinderea clădirii, care a presupus și o nouă recompartimentare a spațiului. Astfel, avem o sală de festivități de 100 de locuri,  în care elevii pot desfășura activități sau serbări școlare. Această sală poate fi utilizată și de săteni,  pentru diverse evenimente de familie, deoarece în clădire există și o bucătărie utilată cu cele necesare pentru organizarea de botezuri, nunți, aniversări„, a declarat inginer Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun. Centrul Cultural, care ocupă o suprafață de 0,12 hectare, a fost dotat cu grupuri sanitare, apă curentă și gaz metan.

Noul cimitir  se află la 400 de metri de sat și se întinde pe o suprafață de un hectar.
Noua locație a cimitirului a fost împrejmuită cu gard, dispune de o parcare și de trei porți de intrare. În interior au fost realizate patru alei în formă de cruce. Clopotnița de la intrare  este opera arhitectului ieșean Sorin Roșu„, a precizat primarul comunei Cordun.

Amenajarea cimitirului  a costat 250.000 de lei. Autoritățile locale au în vedere și construirea unei capele.

Cimitirul vechi al satului datează chiar de la începutul secolului al XVIII-lea. Acesta era situat lîngă conacul boieresc și avea o biserică din lemn.

Slujba de sfințire a celor două obiective locale a fost făcută de PS Ioachim Băcăuanul, alături de un sobor de preoți.

Comentarii

WORDPRESS: 0