Slujbă de Izvorul Tămăduirii, cu programare

Slujbele pentru pomenirea celor răposați se vor desfășura de vineri pînă duminică.

 

 

Pentru orice credincios ortodox, vinerea din Săptămîna Luminată este întotdeauna o zi de pelerinaj la mormîntul unde strămoșii își găsesc odihna veșnică. La fel și pentru preoții orașului care, din zorii zilei pînă după-amiază tîrziu, fac ocolul cimitirului de cîteva ori, pentru a-i mulțumi pe toți cei care vin, o dată pe an, să-și plîngă morții. Cum în această zi în nici un lăcaș de cult nu se fac slujbe, preoții din Roman vor consemna încă o zi grea din activitatea lor.

Numărul mare de credincioși prezenți în cimitir în această zi îi determină pe preoți să nu invoce restricții legate de apartenența la parohie a credincioșilor.

„Preoților nu le este interzis să facă slujbe, dacă familiile sînt din altă parohie decît cea de proveniență a preotului. Familia este cea care alege cu ce preot dorește să facă slujba de la mormîntul celor dragi. Din acest punct de vedere, preoții nu vor avea în responsabilitate sectoare din cimitir în raza cărora să-și desfășoare slujbele”, a precizat preotul Florin Aurel Țuscanu, protopop al Protopopiatului Roman.

Slujbele de pomenire se vor desfășura atît vineri, cît și sîmbătă și duminică, începînd cu orele 8.00. Măsura este luată ca urmare a numărului mare de credincioși, din Roman și din afara orașului, care vin la cimitir de Izvorul Tămăduirii.

Cine dorește să facă slujba de pomenire într-una din aceste zile și, mai ales, cu preotul din parohie, poate face programare. „Preoții sînt la dispoziția credincioșilor și, de aceea, dacă cineva dorește să facă această pomenire într-o zi anume, poate contacta preotul din parohie pentru o programare în prealabil”, a precizat preotul Gheorghe Paleu, parohul Bisericii „Sfinții Ioachim și Ana” din Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0