Prima paginăSocial

Și Romanul solicită ca în 2018 să înceapă construirea autostrăzii Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș

Și Romanul solicită ca în 2018 să înceapă construirea autostrăzii Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș

Dimensiune text

 

Primarul Lucian Micu a anunțat că a semnat „petiția” pentru realizarea Autostrăzii A8, care face legătura între Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș. Prin județul Neamț, autostrada va trece prin Tîrgu Neamț, acolo unde, pe 9 septembrie, inițiatorii și cei care sprijină acest proiect vor trece, pentru a atrage atenția guvernanților asupra necesității prinderii în bugetul pe anul viitor a acestei investiții, menită să faciliteze accesul investitorilor în zona noastră.

De altfel, în această lună, și Consiliul Județean Neamț a emis certificatul de urbanism necesar pentru realizarea lucrărilor de infrastructură de pe raza județului nostru.

„În calitate de primar al municipiului Roman am semnat susținerea demersului civic «Împreună pentru A8». Centenarul Marii Uniri, care va fi sărbătorit la 1 Decembrie 2018, trebuie să găsească Moldova într-un proces de dezvoltare economică, ce poate fi realizat doar cu ajutorul unor proiecte de infrastructură, cel mai important fiind autostrada Ungheni – Iași – Tîrgu Mureș, aceasta este dorința mea și a celor care susțin necesitatea ca proiectul de construire a Autostrăzii Centenarului Marii Uniri să fie prevăzut în bugetul anului 2018. În perioada 7 – 10 septembrie, toți cei care înțeleg nevoia realizării acestui proiect vor organiza un demers civic pe traseul Iași – Tîrgu Mureș, iar la evenimentul de la Tîrgu Neamț, programat pe 9 septembrie, voi fi prezent și eu. Pentru că îmi pasă de Roman, de Neamț, de Moldova și de România!”, a anunțat primarul Lucian Micu pe pagina sa de socializare.

Împreună pentru Autostrada A8 este o mișcare lansată de mai mulți ieșeni, iar petiția pentru construirea acestui obiectiv poate fi semnată accesând link-ul http://iasi-tgmures.info.

„Demararea rapidă, chiar în anul Centenarului, a autostrăzii Ungheni – Iași – Tg. Mureș, este imperativ necesară pentru județele Iași, Neamț, Harghita și Mureș, dar și pentru județele apropiate, Suceava, Botoșani, Vaslui și Bacău, cât și pentru perspectiva europeană a Basarabiei. Cerem tuturor parlamentarilor din aceste județe, dar și celorlalți parlamentari, indiferent de coloratură politică, să sprijine în mod solidar finanțarea acestui important obiectiv de infrastructură, de importanță regională, prin bugetul anului 2018!”, se arată în explicația ce însoțește petiția online. Până la această dată s-au strâns 3.799 de semnături electronice, ea fiind semnată și de persoane din Sibiu, Republica Moldova, București, Reghin sau Pitești.

Programul pentru marșul organizat de la Iași și până la Tîrgu Mureș poate fi consultat pe site-ul inițiatorilor acestei mișcări.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0